Život prince Harryho před seznámením s Meghan Markle

Život prince Harryho před seznámením s Meghan Markle
V rozhovoru s Oprah Winfreyovou prince Harry přiznal, že se jako člen královské rodiny cítil svázán a teprve Meghan mu ukázala cestu ven. Jaký byl jeho život předtím, než se s americkou herečkou seznámil?

Harry nikdy nebyl ukázkovým příkladem konzervativního mladíka královské krve. Od mládí se smažil utéct objektivům novinářů a narozdíl od jeho bratra se neštítil zábavy, kterou si užívali ostatní náctiletí. Jako pro v současnosti šestého následníka trůnu byla jeho šance na žezlo téměř mizivá, po sňatku s Meghan Markle a narození jejich prvního potomka Archieho se vévoda a vévodkyně ze Sussexu rozhodli vzdát všech královských povinností. 

 

Tragická smrt matky a neustálý dohled tisku

Za 35 let jako součást nejužší královské rodiny si prožil krušné chvíle. Jeho dětství skončilo velmi brzy, když teprve jako dvanáctiletý přišel o matku, princeznu Dianu. Sám přiznává, že tato ztráta a nutnost potlačovat emoce, ho poznamenala na celý život. Stejně jako starší bratr William nastoupil na elitní Eton College. Zde absolvoval v roce 2003, během studia byl ale nařčen, že při testech podvádí. To se nikdy nepotvrdilo. V té době na povrch vzešly také další kauzy, včetně té, kdy byl médii přistižen při kouření marihuany. O něco později se také dostal do násilné potyčky s fotografem a v následujícím roce se na večírku objevil v kostýmu nacisty, s hákovým křížem na ruce. 

 

Vojenská služba a charitativní činnost

Po studiích na Eton Collage na rok odcestoval do Austrálie pracovat na dobytčí farmu a poté do Afriky, kde vypomáhal v sirotčinci. Po návratu nastoupil na královskou vojenskou akademii v Sandhurstu. Strávil celkem 10 let v ozbrojených silách. V roce 2008 byl povolán do Afghánistánu, po 10 týdnech však službu přerušil, neboť se o jeho nasazení dozvěděl tisk a jeho přítomnost začala představovat riziko. Do Afghánistánu byl nasazen na několik měsíců znovu v roce 2012. Armádu opustil v roce 2015. V následujících letech se naplno věnoval charitativní činnosti po vzoru jeho matky. 

 

Rande na slepo s Meghan Markle

Během let se po jeho boku objevila celá řada žen, včetně zpěvačky Ellie Goulding. Koncem roku 2016 oznámil vztah s americkou herečkou Meghan Markle. Údajně se setkali na rande „na slepo“, které zorganizovali jejich společní přátelé. Již po dvou schůzkách společně vyrazili na dovolenou do Botswany. Svatba proběhla v květnu 2018, v nedávném interview však prozradili, že si své „ano“ řekli již o několik dní dříve při tajném obřadu.