Další oběť koronaviru: Zemřela televizní legenda, tvář CNN, moderátor stejně slavný jako jeho hosté - Larry King

Další oběť koronaviru: Zemřela televizní legenda, tvář CNN, moderátor stejně slavný jako jeho hosté - Larry King
Ve věku 87 let zemřela jedna z nejvýznamnějších postav americké kultury. Slavný moderátor byl hospitalizovaný koncem prosince s komplikacemi způsobenými Covidem-19.

Za 63 let práce udělal tisíce rozhovorů z nejvýznamnějšími lidmi na naší planetě.

Původním jménem Lawrance Harvey Zeiger se narodil v roce 1933 přistěhovalcům z Litvy a Ukrajiny. Moderátorem chtěl být už od dětství a když povyrost, nechal se zaměstnat v oblíbeném rádiu jako uklízeč a čekal na svoji příležitost. Když se mu poštěstilo dostat se k práci moderátora, změnil si jméno na Larry King a začal krok za krokem dobývat moderátorský Olymp.

Od roku 1985 až do roku 2010 byl hvězdou CNN se svým pořadem Larry King Live, kde v průběhu let hostil tisíce slavných lidí. Jeho hosty byli například Barack Obama, Jásir Arafat, Vladimír Putin, Michail Gorbačov, Barbara Streisand, Franc Sinatra, Madonna, Tom Cruise a mnoho dalších lidí ze světa politiky, kultury i obchodu. Nezapomenutelná byla návštěva Marlona Branda, který se s moderátorem přivítal polibkem na ústa. Larry byl pověstný tím, že se na moderování nijak nepřipravoval a vycházel z toho, že jeho diváci o hostech pořadů budou vědět stejně málo jako on a bude zajímavější, když na tom postaví rozhovory.

Larry se za svůj život 8x oženil, měl 5 dětí a kouřil 60 cigaret denně do svého prvního infarktu. Po pětinásobném bypassu přestal okamžitě kouřit. Založil také nadaci podporující léčbu lidí se srdečními chorobami. Sám bojoval ještě s cukrovkou a rakovinou plic.

Rok 2020 byl pro úspěšného moderátora smutný. Přišel o své dva potomky, kteří zemřeli 3 týdny po sobě. Jeden na infarkt a druhý na rakovinu plic. Chvíli předtím se Larry naposledy rozvedl a prodělal mrtvici.

Odpočívej v pokoji Larry Kingu.