Sny o jídle a jejich skrytá symbolika. Ne pouze hladovému se o jídle zdá

Sny o jídle a jejich skrytá symbolika. Ne pouze hladovému se o jídle zdá
Jídlo je klasickým symbolem bohatství, potěšení, hojnosti a prosperity. Sny o jídle mívají běžně podobný význam. Do popředí se proto dostávají maličkosti a podrobnosti, které se jídla týkají, a o kterých se nám zdálo. V textu se podíváme na některé bližší významy.

Sny o stolech s jídlem

Pokud sníte o stole, který se prohýbá pod náporem rozličných jídel, je tento sen často příjemným znamením, které odráží blížící se štěstí a radost. Zároveň, pokud je převládající emoce ve snu dobrá, může být jen reakcí podvědomého mozku na brzkou návštěvu většího počtu lidí. V případě, že sníte o stole, na kterém je velké množství jídla, ale pocity ze snu jsou spíše nepříjemné, až děsivé, může být sen předzvěstí nemoci v blízké budoucnosti.

Zdroj: Autor: Mockup Cloud / Shutterstock

Pokud na stole najdete jídlo, které se vám zdá kvalitní a cizokrajné, plné barev a chutí, je to reakce na pociťované zvýšení duševního klidu a zároveň na nárůst bohatství, majetku, vlastnictví, které přichází do vašeho života. Na druhou stranu prázdný stůl s nedostatkem jídla je indikátor těla, že nemáte dostatek živin z potravin, které konzumujete. Proto popřemýšlejte nad svým životním stylem a nad produkty, které konzumujete.

Sny o požívání jídla

Většina snů o jídle je spojená s jejich vlastní konzumací a přeneseně je možné konzumaci vnímat jako snižování svého bohatství, prosperity a hojnosti. Pokud sníte o konzumaci jídla, může to být známkou drobných obtíží a překážek ve vašem životě, které pociťujete, nebo které přijdou. Tento výklad je spojen především při požívání jídla o samotě. Při konzumaci jídla ve společnosti se po probuzení zaměřte na svůj zdravotní stav, protože tento sen často signalizuje špatné znamení nemoci, či blížícího se neštěstí, které se vás přímo týká.

Při snech o požívání jídla, které se ukázalo býti jedovaté, otrávené, by mohlo jít o poselství, které k vám ve snech posílá vaše svědomí. Nejspíše si mysl uvědomuje nějaké špatné věci v životě, kterých byste se měli zbavit. Může jít například o špatné chování, nedobře nastavené zvyky, či nekvalitní vztahy. Popřemýšlejte po probuzení a postavte se přímo svému svědomí, odpověď se ukrývá ve vás.

Pokud jste snili o doslovném přežírání, neschopnosti přestat požívat pochutiny na stole, může to být odkaz na sexuální touhu, kterou již nedokážete kontrolovat. Jednoduše jde o projev chtíče, často sexuálního, nad kterým nemáme dostatečnou sebekontrolu.

U vaření a přípravy jídla je důležité si také všímat emoce, se kterou se ze snu probouzíme.

Vaření a příprava jídla ve snech

U vaření a přípravy jídla je důležité si také všímat emoce, se kterou se ze snu probouzíme. Pokud je emoce negativní, může sen o vaření naznačovat konflikty a neshody, které můžete brzy zažít. Pokud vaření nejde od ruky a je spojené přímo s návštěvou, kterou znáte z reálného života, budou tyto konflikty a neshody směřované k této osobě.

Co se týče vaření velkého množství pokrmů, nebo krájení jídla, jsou tyto sny především dobrým znamením, které odkazuje na váš možný budoucí úspěch, štěstí a respekt. Tyto sny mohou být znamením, že očekáváte odměny, komplimenty, či dosažení nějakého cíle, který je spojen s rozličnými benefity.

Jak je patrné z článku, sny o jídle nejsou tak jednoduché na výklad, jak se může zdát a často nejsou spojené s příliš pozitivními zprávami. Na druhou stranu, proč si sen o plných stolech a návštěvě rovnou neužít? Nebo proč v něm nenalézt nápad na příští oběd pro rodinu?

(Zdroj: Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007)