Sen o rovnátkách

Sen o rovnátkách
Rovnátka mohou souviset s komplexy ohledně vlastního vzhledu, ale i cestou k uzdravení duše.

Každý, kdo v dětství nosil rovnátka vám jistě potvrdí, že to není příjemný zážitek.

Zejména během dospívání, kdy sebemenší vzhledová výstřednost může vést k posměchu jsou rovnátka magnetem pro nechtěnou pozornost vrstevníků. Jaký význam má, pokud se nám o nich zdá?

Varianta č. 1 – Sundávání rovnátek

Pokud se nám zdá o sundání rovnátek, snář poukazuje na to, že v takové variaci může sen vypovídat o individuální charakterové proměně, kterou aktuálně procházíme, či jsme se jí prošli a sen se nám tuto skutečnost snaží připomenout.

Během svých životů se často velmi rychle akomodujeme své současné dispozici a je velmi jednoduché ztratit kontext a zapomenout odkud jsme vyšli. To nás pak vede ke frustraci a pocitu statického přišpendlení na jednom a tom stejném míst – nic se nám nedaří, problémy se neustále opakují a pokaždé když vyřešíme jeden po vzoru Heraklovy chiméry ho nahradí tři další. V takových situacích je důležité vzpomenout si, že byl čas, kdy jsme na tom byli daleko hůř než nyní.

Rovnátka mohou souviset s komplexy ohledně vlastního vzhledu, ale i cestou k uzdravení duše. Retrospektivně se ohlédněte za svým životem a dost možná dojdete k prozření, že nehledě na tom, jak špatná a neřešitelná se aktuální situace může jevit byl čas, kdy jste na tom byly o poznání hůř – a stejně jako tehdy i nyní se vám podaří pomyslná rovnátka sundat.

Varianta č. 2 – Nasazená rovnátka

Pokud ve snu rovnátka stále nosíme (či nám jsou nasazeny), může být interpretace protipólem předchozího výkladu.

Jste-li někým, kdo rovnátka v dětství nosil, dost možná jste se aktuálně duševně, sociálně, či behaviorálně dostali do podobné pozice, ve které jste se nacházeli v dětství. V rámci toho snář nemyslí samotné období, kdy jste rovnátka nosili, ale nelibé období z vaší minulosti, které některý aspekt vašeho soudobého života zrcadlí. Byli jste-li obětí šikany je možné, že tento nevyřešený komplex stále dlí pod povrchem a čeká na to, až se vám ho podaří překonat.

Alternativně jste mohli přijmout nové pracovní povinnosti způsobené kariérní alokací, které ve vás vytvoří stejné stresové vypětí, jež jste zažili během dětských školních studií. Proveďte sebereflexi a identifikujte, zda nacházíte určité paralely a pokuste se zjistit, jak tentokrát tuto situaci vyřešit optimálněji.