Vzpomínáte si na Luka z Gilmorových děvčat? Scott Patterson skončil s herectvím a vrhnul se na prodej skvělé kávy

Vzpomínáte si na Luka z Gilmorových děvčat? Scott Patterson skončil s herectvím a vrhnul se na prodej skvělé kávy
Scott Gordon Patterson je hercem známým z různých seriálů jako například „Gilmorova děvčata“ nebo „CSI: Miami“. Málokdo ale ví, že Patterson měl taktéž kariéru v úplně jiném oboru. I teď, kdy se převážně stáhl z hereckého prostředí, hledá štěstí v jiném oboru.

Počátek kariéry jako sportovec

Přestože Patterson studoval na herecké škole, kde měl i vlastní kapelu, táhla ho jeho touha stát se profesionálním sportovcem na hřiště. Od roku 1980 do roku 1986 se stal nadhazovačem MiLB, tedy baseballu, především ve spodní lize, dva roky si ale zahrál i v nejvyšší americké lize. Nejdéle hrál pro New York Yankees, se kterými si ale nezahrál v nejvyšší lize. Dva roky po ukončení své sportovní kariéry založil společnost Arclight Theatre Company v Soho v New Yorku se svým kamarádem Johnem Bishopem. Tak začala jeho druhá kariéra, tentokrát na velkém plátně.

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Nejdříve ve filmech, pak v seriálech

Svou hereckou kariéru započal v dramatech a ve sportovním rodinném filmu „Malá velká liga“. V letech 2007–2009 hrál agenta Petera Strahma v populární hororové řadě „Saw“, a to v dílech 4-6.

Nejdéle hrál pro New York Yankees, se kterými si ale nezahrál v nejvyšší lize.

Spíše, než ve filmech jsme mohli Pattersona zahlédnout v seriálech. V roce 1993 se poprvé objevil v ne moc známém seriálu „The Return of Ironside“. Později se do jeho životopisu zapsaly jednodílné výstupy v seriálech „Show Jerryho Seinfelda“, „Policie z Palm Beach“ a „Will a Grace“. Každopádně největší roli si zahrál v „Gilmorových děvčatech“, kde představoval Luka Danese. Tuto postavu si zahrál i v internetovém spin-offu „Gilmorova děvčata: Rok v životě“.  

Poslední roky se jen zřídkakdy objevil v televizi nebo na plátně. Roku 2017 založil kávovou společnost Scotty P's Big Mug Coffee, a započal tím svou třetí kariéru. A kdo ví? Třeba se Patterson za pár let postará o čtvrtou kariéru.