Recepty se špenátem a jak jej správně připravit?

Recepty se špenátem a jak jej správně připravit?
Co se vám vybaví jako první, když se řekne špenát? Zelená hmota bez chuti ze školní jídelny? Pokud ano, je na čase dospět. Pro jednou vyzujte školní přezůvky a vydejte se do světa chutí, kde špenát umí inspirativně hrát jednu z hlavních rolí. Znáte salát z baby špenátu?

Nebo lahodný špenát se smetanou? Je čas se seznámit se skutečně lahodnou potravou – Pepek námořník dobře věděl, co je dobré. Což takhle dát si špenát?

Čerstvý špenát – jak na zpracování

Špenát nemusíte dlouho vařit – pro jeho správnou úpravu ho postačí nechat jemně zavadnout na rozpáleném másle nebo jej chvíli nechat projít varem, a můžete tvořit dál. Je na čase si vyhledat oblíbený způsob na zpracování – zkoušeli jste například špenátové pesto, jehož základem je čerstvý špenát krátce vařený v páře? Špenát jako příloha se skvěle hodí i k hovězímu masu.

Recept se zmraženým listovým špenátem

Špenát nechejte pozvolna roztát, slejte přebytečnou vodu a hurá na tvoření! Přejete si udělat lahodné gnocchi s kuřecím masem, špenátové těstoviny se sýrem, nebo placičky se sýrem? Víte o tom, že špenát je i výtečný doplněk ranní omelety? Zmražený špenát je zkrátka vhodný pro přípravu polévek i teplých pokrmů. Který si vyberete vy?

Baby špenát – recept

Špenát má mnoho obměn – až příště půjdete v obchodě kolem baby špenátu, zkuste si jeden vzít domů a vytvořit z něj lehké hlavní jídlo dne. Příprava vám zabere čtvrt hodiny a najíte se královsky! Špenát spícháte s nakrájenými paprikami, rajčaty a slunečnicovými semínky, a ochutíte dipem. Na pánvi si osmažíte kousky kuřecího masa a výtečný letní oběd je na světě! Přejete si doplňkovou chuť? Posypejte vzniklé jídlo rozdrobeným křupavým toastem. Nebudete věřit, že jíte špenát!

Špenát – fitness recept

Nachystejte si pokrm bohatý na nutriční hodnoty, zdraví prospěšné látky i vitamíny. Během čtvrt hodinky máte pomocí mixéru vytvořenou chutnou pomazánku složenou z čerstvého špenátu, tvarohu, jogurtu, mrkve a dalších surovin. Takovýmto způsobem přijdete špenátu opět na jméno, dokonce si jej zamilujete.

Nechejte své obavy ze špenátu v minulosti a dovolte této potravině, aby vám obohatila jídelníček i život své přínosné látky – váš organismus to velmi ocení. Ať žije špenát!