Lidé s osobnostním typem Architekta jsou nápadití, ale přitom rozhodní a ctižádostiví.

Lidé s osobnostním typem Architekta jsou nápadití, ale přitom rozhodní a ctižádostiví.
Žádný typ osobnosti člověka není lepší nebo horší. Jednoduše máme všichni své slabiny, a naopak v něčem vynikáme. Dobré je se čas od času pozastavit, zamyslet se nad tím, jaký život žijeme, kam směřujeme, jací jsme, případně jací bychom být chtěli.

Objevit svoje plusy a mínusy a pracovat na nich nám může pomoci lépe překonávat životní překážky, zdolávat vlastní cíle či lépe kooperovat s okolím.

Spoustu času trávíte ve své vlastní mysli, Foto: Nejron Photo / Shutterstock

Introvertní architekt

Jste od přírody introvert a rádi pracujete sami. Kladete důraz na logiku a vždy si zjišťujete objektivní informace. Téměř nedbáte na subjektivní emoce. Máte rádi, pokud máte svět kolem sebe pod kontrolou, a proto vždy plánujete s dostatečným předstihem. Rádi přemýšlíte o budoucnosti a zkoumáte možnosti, jak by bylo možné ji ovlivnit.

Při řešení problémů jste rozvážní a logicky argumentujete. Dokážete hodiny uspořádávat své myšlenky, abyste zjistili, jaké jsou příčiny dané situace a jaký může být její následek. Mnohdy máte tendence klást na sebe vysoké nároky a očekávání. Jste sebevědomí a pracovití. To může být sice Vaší silnou stránkou, nicméně i v tomhle životním tempu je potřeba nacházet balanc.

Osobní vztahy

Spoustu času trávíte zejména ve své vlastní mysli. Nejlepší výkony podáváte, pokud můžete pracovat sami a skupinová práce Vám nic neříká. Myšlenky a pocity jiných lidí Vás nezajímají. Záleží Vám pouze na emocích u Vámi vybraných lidí, kterými jsou především Vaši blízcí. Osobním vztahům jste ochotni věnovat energii a čas právě proto, aby byly úspěšné.

Ostatní lidé Vás mohou někdy interpretovat jako chladné, rezervované a nezaujaté, což Vám může bránit v navazování nových přátelství. Společným setkáním s ostatními lidmi nepřikládáte příliš velkou důležitost a pozvání přijímáte sporadicky. I proto je pro ostatní těžké poznat Vaši hlubokou podstatu. O svých emocích prakticky nemluvíte, což z Vás často dělá naoko bezcitné a necitlivé jedince.

Co Vám určitě nechybí je sebevědomí a poctivost. Kritiku snášíte nadmíru dobře, i přestože jste perfekcionisty.

Kariéra

Pokud objevíte činnost či věc, která Vás opravdu zajímá, tak se v této oblasti snažíte být tak informovaní, jak jen můžete. I v práci máte vysoká očekávání nejenom od sebe, ale také od ostatních. Jste mistry ve shromažďování informací z vnějšího světa. Máte radost z nově nabytých poznatků a ceníte si jich. Jako osobnosti Architekta si ceníte informací a znalostí, oplýváte přirozenou inteligencí a mohou z Vás být vynikající vědci či matematici.

Obzvláště dobře se Vám bude dařit v oblastech, které vyžadují efektivitu a schopnost interpretovat složité informace jako je strojírenství, akademická sféra, právo či výzkum. Dobře Vám bude v zaměstnání, které spojuje Vaši silnou schopnost porozumět zásadním informacím a Vaši schopnost uvést tyto znalosti do praxe.

 

Zdroj: