Numerologie. Víte, co je to životní číslo? Co jsou to mistrovská čísla, čísla duše a andělská čísla?

Numerologie. Víte, co je to životní číslo? Co jsou to mistrovská čísla, čísla duše a andělská čísla?
Numerologie – záhadná prastará věda o číslech. Podívejme se, v čem spočívá. Co nám může prozradit o našich charakterech, osudech a vlastně celkově o nás samotných?

Co to numerologie vlastně je?

Numerologie je starověká věda, která na základě různých čísel, číselných kombinací, písmen a symbolů ve vašem životě odhaluje jejich význam. Toto umění vám může pomoci proniknout do základních zákonitostí vesmíru a odhalit tak novou pravdu o tom, kdo jste.

Co je to životní číslo?

Vaše životní číslo je pravděpodobně tím nejvlivnějším numerologickým aspektem, který je třeba vzít v úvahu. Toto číslo je určeno datem vašeho narození a představuje to, kým v daném okamžiku jste. Označuje specifické vlastnosti, které jsou přítomny v okamžiku vašeho narození a pravděpodobně budou aktivní a vlivné po celý váš život.

Co jsou to mistrovská čísla, čísla duše a andělská čísla?

Když se poprvé začnete učit o numerologii, může vás množství různých čísel překvapit a ohromit. Mistrovská čísla, čísla duše, andělská čísla... Potřebujete snad nějaký speciální typ kalkulačky, abyste to všechno sečetli? Naštěstí ne. Jakmile se povznesete nad zastrašující názvy a případný strach ze složitých výpočtů, lze tyto pojmy snadno rozebrat.

Vaše životní číslo je pravděpodobně tím nejvlivnějším numerologickým aspektem, který je třeba vzít v úvahu. Zdroj: Iryna Imago / Shutterstock

Mistrovská čísla

Tradičně, když počítáme své životní číslo (nebo jakékoli jiné), postupně je rozkládáme až na jednociferné číslo. Z tohoto pravidla však existují dvě výjimky: 11 a 22. Tato zvláštní čísla jsou považována za mistrovská čísla a jako taková mají větší potenciál než ostatní.

Proč jsou tak výjimečné? Nejenže mají dvě stejné číslice, ale mají i silná čísla, která lze zdvojnásobit. Číslo 1 je vůdčí číslo numerologie a 2 je harmonizátor. Mít tyto identické číslice pohromadě vytváří spoustu energie a síly, a to jak v pozitivním, tak v negativním smyslu.

Čísla duše

Číslo vaší duše představuje to, co si na světě nejvíce přejete. Představuje to, po čem vaše duše v tomto životě hluboce touží. Je to to, kým jste ve své podstatě a co potřebujete, abyste byli šťastní.

Na rozdíl od životního čísla, které se vypočítává sečtením všech číslic celého data narození, se číslo duše vypočítává pomocí pythagorejského číselného systému, který každému písmenu přiřazuje jednociferné číslo. A je 1, B je 2, C je 3 atd. Chcete-li zjistit své číslo duše, sečtěte všechny hlásky svého jména, dokud nezískáte jednociferné číslo. 

Andělská čísla

Andělská čísla jsou opakující se posloupnost čísel, která působí jako vzkazy z vesmíru pro vás. Každé číslo v numerologii má svou vlastní energetickou vibraci; čím častěji se s daným číslem setkáváte, zejména v řadě za sebou, tím je vibrace silnější.

Andělská čísla obvykle uvidíte náhodně: čas na hodinách (např.: 11:11), účtenku (99.-), knihu, kterou čtete. Pokud vidíte číslo, které se často opakuje, neignorujte ho! Může to být vesmír, který se vám snaží něco sdělit.

Zdroje článku: