Královny krásy doslova a do písmene. Tohle jsou nejhezčí princezny a královny současnosti

Královny krásy doslova a do písmene. Tohle jsou nejhezčí princezny a královny současnosti
Svět zdobí celá řada atraktivních princezen a královen. Následující seznam dokazuje, že vybrat mezi nimi jedinou by bylo prakticky nemožné a že mužští členové královských rodin mají velké štěstí, když se mohou kochat pohledem na takové krásky.

Monacká princezna Charlotte Casiraghi

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi (36) je dcerou monacké princezny Caroline a italského sportovce a podnikatele Stefana Casiraghiho. Její babičkou nebyl nikdo jiný než monacká kněžna a hollywoodská hvězda Grace Kellyová.

Inteligentní, atletická a elegantní Charlotte narozená v Monte Carlu se v minulosti věnovala jezdectví a žurnalistice. Je oficiální tváří kosmetiky značky Gucci a často bývá fotografována na módních přehlídkách, uměleckých výstavách či jezdeckých akcích.

Monacká princezna Charlotte Casiraghi. Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Lady Gabriella Windsorová

Lady Gabriella Kingstonová (41), rozená Windsorová, je dcerou prince Michaela z Kentu a princezny Marie Kristiny z Kentu, která sňatkem nezískala královský titul, pročež má dle anglického zvyku v titulu křestní jméno manžela, tedy „princezna Michael“.

Gabriella je profesionálně i osobně známá coby Ella Windsor. Anglická spisovatelka na volné noze promovala na Brownově univerzitě ve městě Providence v americkém státě Rhode Island.

Princezna Ameerah Al-Taweel ze Saúdské Arábie

Saúdskoarabská princezna Amíra Tavíl (35) ve své ultrakonzervativní zemi bojuje za pokrok a posílení postavení žen. Kromě toho se věnuje dobročinnosti. Bohatá arabská kráska nosí dokonale padnoucí obleky a šaty odpovídající příležitosti a náladě. V osmnácti letech potkala saúdskoarabského prince Al-Valída bin Talála a vzala si ho. Jejich manželství však nevydrželo.

Princezna Madeleine, vévodkyně z Hälsinglandu a Gästriklandu

Princezna Madeleine Švédská (40), vévodkyně hälsinglandská a gästriklandská, je druhou dcerou krále Carla XVI. Gustafa a královny Silvie Švédské. Vystudovala na Stockholmské univerzitě, kde získala bakalářský titul v oboru dějin umění, etnologie a moderní historie. Také vystudovala dětskou psychologii. Ráda lyžuje, zajímá se o divadlo i tanec a miluje jezdectví. Vdala se za amerického finančníka britského původu Christophera O'Neilla, s nímž má dcery Leonore a Adrienne a syna Nicolase.

Princezna Madeleine na křtinách princezny Adrienne. Zdroj: Liv Oeian / Shutterstock

Džecün Pema Wangčhug, Dračí královna Bhútánu

Džecün Pema (anglicky Jetsun Pema), provdaná za krále Džigmeho Khesara Namgjela Wangčhuga, je v současnosti vůbec nejmladší královnou manželkou. Je jí 32 let a s králem má dva syny, dědice bhútánského trůnu Džigmeho Namgjala Wangčhuga a prince Džigmeho Urgjäna Wangčhuga.

Mezi královniny koníčky patří výtvarné umění a basketbal. Mluví plynně anglicky i hindsky a spolupracuje s organizacemi, které pečují o děti se speciálními potřebami.

Královna Ranija Jordánská

Ranija al-Jasín (52) je manželkou jordánského krále Abdalláha II., s nímž má čtyři děti. Nestárnoucí a elegantní kráska se řadí k nejprogresivnějším ženám regionu. Proslula nejen dokonalou postavou a skvělým smyslem pro oblékání, ale hlavně svou činností v zájmu vzdělávání, posílení postavení komunity, mezikulturního dialogu, mikrofinancování atd.

Zdroje článku: