Jedna z nejkrásnějších českých hereček Markéta Fišerová: Mozková příhoda jí zabránila rozvíjet herecký talent

Jedna z nejkrásnějších českých hereček Markéta Fišerová: Mozková příhoda jí zabránila rozvíjet herecký talent
Herečku Markétu Fišerovou, loňskou šedesátnici, si bude pamatovat spíše střední a starší generace, a to zejména proto, že její herecká kariéra byla velmi krátká a zazářila především v 80. letech minulého století. I tak stačila ztvárnit role krásných princezen či sympatických dívek, kterými se zapsala do srdce diváků.

Příkladné herecké manželství

Dnes tuto tmavovlásku s uhrančivýma očima ve společnosti občas vídáme. Tvoří tu něžnější část jednoho z nejstabilnější párů českého showbusinessu. Jejím manželem je totiž už od roku 1982 Marek Eben. Dobře našlápnutá kariéra Markéty Fišerové by bezesporu pokračovala, kdyby v roce 1986 v den jejích 26. narozenin nepřišla zákeřná cévní mozková příhoda, která ji upoutala na invalidní vozík a zcela změnila její osobní i profesní život. Markéta upadla do kómatu a málokdo věřil, že se z něho dostane. Jako silná bojovnice zabojovala a statečně se se svým osudem poprala, a to se svým manželem po boku.

 

Čtěte také: Jamie Lee Curtis: herečka, producentka a autorka, která se rozhodla ignorovat požadavky na popírání věku

 

Slibná filmová kariéra

Rodačka z Kladna už od útlého dětství projevovala nadání k tanci a zpěvu. To také zúročila studiem na konzervatoři. V televizi se začala objevovat ještě jako studentka. Ve své době patřila mezi nejkrásnější mladé herečky s velkou perspektivou. Jejím debutem byl film Řeknem si to příští léto (1977) z prostředí socialistického JZD, kde si zahrála po boku tehdy také začínajícího Ondřeje Havelky. Vidět jsme ji mohli také v seriálech My všichni školou povinní, Třetí patro nebo v některých dílech oblíbených Bakalářů.

 

Čtěte také: Jiří Kajínek – určitě hodně neobvyklý oblíbenec sociálních sítí

 

Na divadelních prknech byla jako doma

Domovským divadlem Markéty Fišerové bylo Divadlo Jaroslava Průchy v rodném Kladně, kde působila až do osudového onemocnění. Vedle toho také pohostinsky vystupovala v Praze v Divadle Jiřího Wolkera a městských divadlech pražských. S manželem Markem Ebenem nazpívala písničky pro děti. Společně se objevili v televizním filmu Tvář za oknem v roce 1985. Poslední její filmovou rolí bylo účinkování ve filmu Krajina s nábytkem (1986).

 

Čtěte také: Brigitte Bardot: Žena, která se nebála být svůdná v době, kdy byla smyslnost považovaná za neslušnost

 

Nemoc Markétu Fišerovou podrobila životní zkoušce, v níž obstála. Její manžel Marek Eben podle svých slov lituje jen toho, že Markétinému talentu od Boha nebyla dána větší příležitost se dále rozvíjet.

 

Čtěte také: Nejbohatší ženy naší země podle Forbes. Jestlipak znáte tyto miliardářky z České republiky