Jaké výhody přináší hra na violoncello

Jaké výhody přináší hra na violoncello
Uvažujete, že byste se začali učit hrát na violoncello nebo jste nástroj odložili a přemýšlíte, zda se k němu nevrátit? Po přečtení těchto řádků se určitě rozhodnete.

Povznáší a zmírňuje napětí

Cello je krásný všestranný nástroj, který navozuje pocity čiré radosti a posluchače povznese do jiné říše vědomí. Expresivní bohatý zvuk a zemité tóny violoncella mohou zmírnit napětí a pozvednout unavené smysly. Díky mnoha barevným odstínům různých herních technik je schopno vyvolat mnoho pocitů. Hodně violoncellistů má pocit, že jim tento nástroj poskytuje zvuky, které potřebují k sebevyjádření a jež slovy nelze vyjádřit. Zvuk violoncella je podobný lidskému hlasu a pro lidské ucho je nejpříjemnějším nástrojem.

Podporuje imunitní systém

Stejně jako fyzické cvičení mění tělo, hudební trénink mění a posiluje mozek, a to radikálněji než jakákoli jiná kognitivní aktivita. Hra na nástroj prokazatelně dokáže zlepšit vaši schopnost naučit se další dovednosti. Hudba má pozitivní vliv na imunitní systém. Konkrétně u violencella bylo londýnskými vědci dokázáno, že se nastávajícím matkám při poslechu violencella snížil krevní tlak

Cello je krásný všestranný nástroj, který navozuje pocity čiré radosti a posluchače povznese do jiné říše vědomí.

Zlepšuje fyzickou kondici

Hra na violoncello dodá vašemu životu nový rozměr. Skladatel John Blood se podělil o své zkušenosti, kdy při hře na cello vnímá, jak míra tělesného uvolnění ovlivňuje harmonii tónů. Během hry cítíte svaly a klouby, o kterých běžně nemáte nejmenší tušení. Přestože se na cello hraje v sedě, pohyby svalů, které jsou potřebné k podpoře nástroje a k samotné hře, pomáhají posilovat horní tělesné partie a podporovat správné držení těla. 

Violoncello je krásný nástroj, který vám poskytne hodiny osobního potěšení. Pomůže vám nejen snižovat stres, vyjadřovat své pocity, ale také vám může pomoci uspět v budoucích profesích.

Zdroje: