Dubnový úplněk neboli úplněk rašící trávy

Dubnový úplněk neboli úplněk rašící trávy
Dubnový úplněk tentokrát vychází na sobotu 16. dubna, bude tedy ryze velikonoční. Svého nejvyššího osvětlení dosáhne v 20:54 hodin, ale nad obzorem bude nejlépe viditelný až po západu slunce.

Růžový měsíc

Výjimečný bude už jenom tím, že bude letošním prvním jarním úplňkem. Vtipně ho Indiáni pojmenovali úplňkem rašící trávy, a to především díky tomu, že se příroda již kompletně probouzí. Často je také označován jako „růžový měsíc“ (zejména proto, že připadá na roční období, kdy v Severní Americe kvete mechově růžová divoká květina – plamenka šídlolistá). Bude jedním ze super-měsíců tohoto roku, tedy jasnější, viditelnější a z duchovního a energetického hlediska silnější.  

Úplněk a období kolem něj je jakýmsi vyvrcholením celého měsíce. Je to skvělý čas na to, abychom uvolnili všechno, co nás tíží. Tento úplněk už spadá do jarních měsíců a točí se kolem tématu znovuzrození po předchozím tzv. temném zimním období. Období jako stvořené k tomu, abyste ze síly měsíce načerpali energii a spojili se s přírodou.

Duchovně by pro vás mohl znamenat čas, kdy si duševně odpočinete, neboť energie Vah vyváží dobrodružného ducha Berana, který bude v tomto období vládnout. Tentokrát bude mít úplněk vliv na močový měchýř, ledviny a reprodukční orgány. Pokud můžete, zaměřte se ve dnech kolem úplňku na jejich podporu, například v podobě bylinných čajů.  

Úplňkové rituály

Sejděte se v tento den s přáteli | Zdroj: Antonio Guillem / Shutterstock

Na období úplňku se můžete naladit a podpořit tak jeho sílu, sejít se v tento den s přáteli a pobavit se o tom, co vás trápí a tíží nebo naopak na to, po čem toužíte a za jakým cílem jdete. Tento večer možná některé z vás svádí k tomu, abyste vytvořili jakýsi rituál se svíčkami, vonnými esencemi či dokonce tancem a zpíváním. Vytrhnout se ze spěchu života vám pomůže nahlédnout do hloubi vaší duše, které po většinu času nevěnujete žádnou pozornost.

Je to také vhodný čas pro meditaci a ujasnění si toho, kde se v životě vlastně nacházíme. Možná objevíte oblast vašeho života, která vám neslouží, nic vám nepřináší a třeba se kvůli ní trápíte. Období růžového úplňku pro vás může znamenat ideální čas na zbavení se čehokoli neprospěšného. Abyste svůj záměr podpořili, napište si na kousek papíru, co chcete uvolnit, co už vám neslouží a za svitu úplňku ho spalte.

Jestli jste nakloněni práci s energiemi nebo vás jenom zajímá, jak můžete sami sobě psychicky i fyzicky dopřát něco speciálního, zkuste měsíční vodu. Její výroba nemůže být jednodušší. Jediné, co musíte udělat, je naplnit džbán čistou vodou a nechat ji na měsíčním světle přes noc. Vodu pak můžete popíjet a užívat si její energii. Vodu můžete přidat také do koupele a užívat si nejenom času pro sebe, který je neméně důležitý, ale také blahodárných účinků na vaše tělo. 

Zdroje článku: