Luxusní domácí nanuky: Mátové, malinové a latte

Luxusní domácí nanuky: Mátové, malinové a latte
Léto bez zmrzliny si nedokáže představit snad nikdo. Ty nejlepší nanuky si můžeme vyrobit snadno sami doma. Stačí si opatřit formu na nanuky, vytáhnout mixér a použít kvalitní suroviny.

Mátový sorbet

Na pánvi se silným dnem opatrně rozehřejte ½ šálku cukru s obsahem 1 vanilkového lusku. Jakmile se cukr rozpustí, přilijte ½ šálku teplé vody a cukrovou vodu promíchejte metličkou. Odstavte, přidejte asi 10 nasekaných mátových lístků a nechejte minimálně 20 minut vychladnout. Poté přeceďte.

Do mixéru vložte 3 zralá a vyloupaná avokáda, dalších 10 lístků máty, šťávu z limetky, ½ čajové lžičky kyseliny citronové, špetku soli a cukrovou směs. Vše dohladka rozmixujte. Přidejte ¾ šálku plnotučného mléka, ¼ šálku smetany a ⅓ šálku slazeného kondenzovaného mléka a znovu promixujte. Zmrzlinovou směs rozdělte do formiček na nanuky a ihned zamrazte.

Zdroj: Autor: Yulia Gust / Shutterstock

Božské malinové nanuky

Na mírném plameni rozehřejte 2 šálky malin s 1/4 šálku cukru, dokud se maliny nerozloží. Poté přeceďte přes jemné sítko, tak aby se oddělila malinová zrníčka. Rozšlehejte 6 žloutků s 1 šálkem cukru a špetkou soli. Dále pokračujte ve šlehání směsi ve vodní lázni cca 5 minut. Přidejte malinovou směs a pečlivě promíchejte. Jemně vmíchejte 1 a ½ šálku smetany ke šlehání. Směsí naplňte formičky na nanuky a zamrazte.

Ledové latte 

1 a ½ šálku horkého silného čaje Earl Grey smíchejte s 2 lžícemi hnědého cukru a za stálého míchání cukr rozpusťte. Přidejte 1 šálek mandlového mléka, vanilku a špetku soli. Nalijte směs do nanukových forem do ¾. Dejte zmrazit, jakmile směs zatuhne, vlijte zbylé mírně oslazené mandlové mléko a znovu nanuky vložte do mrazničky. 

Zdroj:

  • autorský text