Domácí mazlíčci ve snech zobrazují pocit odpovědnosti, zranitelnosti a závislosti

Domácí mazlíčci ve snech zobrazují pocit odpovědnosti, zranitelnosti a závislosti
Zdá se vám často o vašich čtyřnohých kamarádech? Takové sny jsou vesměs pozitivní, naplněné radostí a něhou. Ale nemusí tomu tak být vždycky. Někdy se ve snu ukáže zvíře hladové a zanedbané nebo do snu přichází zvíře dávno zemřelé. Co takové sny znamenají?

Zvířata ve snech představují základní instinkty jako jsou péče, krmení, rozmnožování, starost o bydlení a postavení v sociální skupině. Domácí mazlíčci ve snech znázorňují dávání a přijímání lásky, sdílení radosti ze života, společný čas a harmonii. Sny o domácích mazlíčcích jsou tak především pozitivními a radostnými sny.

Zdroj: Autor: Olena Yakobchuk / Shutterstock

Domácí zvíře také může symbolizovat některou vlastnost vaší osobnosti. Kočka představuje nezávislost, pes věrnost, kůň energii a nadšení a králík znovuzrození a plodnost. 

Sníte-li o domácím mazlíčkovi, který s vámi žije v jedné domácnosti, možná se sen týká vašich společných zážitků a pocitů. Často to bývá láska, náklonnost, závislost nebo útěcha. Význam snu hodně závisí na vašem vztahu, který se zvířetem máte. 

Starost o zvíře

Pokud ve snu pečujete o zvíře, nakupujete mu pamlsky, češete ho a uklízíte pelíšek, je sen známkou toho, že zvažujete své vlastní emocionální potřeby. 

Hladový a zanedbaný mazlíček

Sen, ve kterém najdete vaše zvířátko hladové a zanedbané často souvisí s našimi pocity odpovědnosti za starost o někoho jiného. Ale nemusíme chodit daleko, zeptejte se nejprve sami sebe, nakolik naplňujete své vlastní potřeby. 

Zachránili jste život mazlíčka

Pokud sníte o tom, že jste svého mazlíčka zachránili, může to znamenat, že uznáváte tu vlastnost v sobě, kterou představuje zachráněné zvíře. Možná jste se také v poslední době cítili zranitelní a něčím ochromení.

Snění o zemřelých zvířatech blízkých našemu srdci bývají velmi intenzivní a emocionální.

Sen o mláďatech

Když se vám zdá o narození štěňátek nebo jakýchkoli jiných mláďatech, sen nejspíš vyjadřuje mateřský cit, potřebu o někoho se starat nebo nechat o sebe pečovat. 

Domácí mazlíček, který mluví

Někteří lidé věří, že pokud domácí mazlíček ve snu mluví, jeho slova obsahují moudrost a promlouvají přímo do naší duše. To se týká obzvlášť je-li mazlíček velmi starý nebo pokud už zemřel.

Sny o zemřelých mazlíčcích

Snění o zemřelých zvířatech blízkých našemu srdci bývají velmi intenzivní a emocionální. Zvíře k nám ve snu přichází v plné síle, s chutí a radostí k životu. Sen je často uklidňující a může mít až léčebný účinek. Sny, ve kterých k nám přichází zemřelí mazlíčci mají stejné prvky u většiny snících. Zahrnují živou přítomnost mazlíčka, zdravý vzhled, lásku, náklonnost, intuitivní komunikaci a ujištění.

Závislost

Zejména dětské sny o domácích mazlíčcích jsou často zrcadlením jejich vlastní závislosti a neschopnosti činit mnoho vlastních rozhodnutí. Domácí mazlíček zcela závisí na svých majitelích, je jim plně oddán a každý den od svých opatrovníků očekává stravu a péči. Dítě tak může skrze sen experimentovat, jak rozvíjet svou vlastní nezávislost.  

To, co domácí zvíře ve snu zobrazuje, závisí velmi na tom, jaký je nebo byl vztah snícího s domácím mazlíčkem. Jiný význam bude mít sen člověka, který měl se zvířetem špatnou zkušenost a zcela jiný toho, kdo zvíře bezmezně miluje a se vší láskou a něhou o něj pečuje.