Patřili k největším hvězdám, přesto je čekala mysteriózní smrt: Úmrtí těchto slavných jsou dodnes záhadou

Patřili k největším hvězdám, přesto je čekala mysteriózní smrt: Úmrtí těchto slavných jsou dodnes záhadou
I celebrity jednou musí zemřít. Někdy ale odejdou velmi záhadným způsobem. A přestože některé z následujících příhod jsou staré několik desítek let, stále není zcela jasné, co se kdysi stalo. Není tedy divu, že kolem příběhů stále kolují konspirační teorie.

Marilyn Monroeová

5. srpna 1962 zasáhl celý svět obrovský šok. Marilyn Monroe byla nalezena mrtvá v jejím domě v Los Angeles, a to ve věku pouhých 36 let. Příčinou smrti bylo předávkování barbiturátem. Ale byla to doopravdy sebevražda, jak byla smrt nakonec označena? Mnoho lidí o tom silně pochybuje. Nádherná hvězda, o které se říká, že byla zapojena do mimomanželských vztahů s Johnem F. Kennedym a jeho bratrem Robertem F. Kennedym, se podle konspiračních teoretiků přesně těmito vztahy stala terčem americké vlády. Proto se předpokládalo, že byla Monroe zavražděna, aby nemohla promluvit o vztahu s významnými bratry.

Tupac Shakur

V roce 1996 zemřela v Las Vegas jedna z největších hip hopových hvězd Tupac Shakur, a to několik dní po přestřelce, ke které došlo, když Shakur opouštěl boxerský turnaj. Tento příběh začal neúspěšným pokusem o vraždu o dva roky dříve. Tupac obvinil konkurenčního rappera Christophera Wallace (lépe známý pod jménem Notorious B.I.G.). Od té doby začala známá hip hopová válka „East Coast vs. West Coast“. Smutným koncem této války byla smrt obou konkurenčních raperů, Notorious B.I.G. byl zavražděn jen pár měsíců po Tupacovi. V žádném případě nikdy nedošlo k zatčení a do dnes někteří lidé věří, že Tupac je stále na živu.

Elizabeth Shortová

Tělo 22leté herečky Elizabeth Shortové bylo objeveno ve strašném stavu. Shortová byla brutálně zavražděna 15. ledna 1947 na veřejném pozemku poblíž parku Leimert v Los Angeles, její tělo bylo rozříznuto na dvě části (a to přesně v půlce těla), zbaveno krve a očištěno od veškerých důkazů. Jediný svědek nebyl moc nápomocný a tvrdil, že v oblasti viděl jen černé auto. Navzdory mnoha teoriím a různým obvinění v průběhu let nebyl vrah nikdy nalezen. Dodnes je tato vražda jedna z nejstarších nikdy nevyřešených případů Los Angeles.

Johnny Stompanato

Smrt z roku 1958 Johnnyho Stompanata, údajného mafiána, byla rozhodně vraždou. Bodné rány v jeho těle to jasně dokazují. Možná se ale nikdy nedozvíme, kdo ho zabil. Je možné, že vraždu spáchala filmová hvězda Lana Turnerová, která byla v tu dobu jeho přítelkyní. Ale i Turnerové dcera Cheryl Craneová by mohla mít motiv. Bylo známo, že Stompanato byl vůči Turnerové fyzicky hrubý. Někteří věří, že Lana skutečně zavraždila Stompanata a zařídila, aby za to odnesla vinu její dcera (aby se sama vyhnula vězení a ochránila její kariéru). V dnešní době bude ale těžké tento případ rozluštit. Craneová je sice stále naživu, ale o temných detailech mlčí.

Princezna Diana

Po rozvodu s princem Charlesem ztratila princezna Diana hodně, především klidný život. V měsících bezprostředně předcházejících její smrti vyjádřila obavy, že bude zavražděna. I když se pokoušela žít svůj život tak normálně, jak jen mohla, nezvládala to. Měla obavy právě ze smrtelné dopravní nehody. Skutečný konec princezny přišel podobným způsobem, jak to předpověděla. Bohužel se nikdy nedozvíme, zda havárie byla skutečnou nehodou, nebo jestli byla na konec naplánovaná.