Co znamenají sny plné vášně, touhy a lásky

Co znamenají sny plné vášně, touhy a lásky
Probudili jste se ze snu, ve kterém jste se do někoho zamilovali a nyní jste zmatení, co to mohlo znamenat? Buďte v klidu, takové sny jsou především znakem štěstí a spokojenosti. Co ale když ve snu vaši lásku někdo odmítne? Přečtěte si, co znamenají nejčastější sny o zamilovanosti.

Živé sny o nové lásce

Ve snu se setkáte s osobou známou či neznámou, do které jste bláznivě zamilovaní a během snění prožijete nezapomenutelný románek. Každý, komu se něco podobného zdá, může být zmatený, obzvlášť probudí-li se vedle svého partnera. Nemějte však obavy, sny o zamilovanosti, ano i ty velmi živé, jsou podle mnohých odborníků na sny, vyjádřením vašeho sebevědomí a optimismu. Jste v kontaktu se svými emocemi a tužbami. Takový sen může být tajným vzkazem z vašeho podvědomí, že své touhy a přání máte druhé polovičce vyjádřit. Během zamilovanosti se člověk zcela oddá tomu druhému a otevře mu své srdce, dovolí si být zranitelný. Není váš sen o lásce voláním po větší otevřenosti ve vašich vztazích? Pokud se vám zdá o intimním vztahu s osobou, s kterou jste momentálně v konfliktní situaci, může sen naznačovat vaši touhu po uznání a přijetí. 

Sny o líbání

Polibkem stvrzujeme své city. Polibek může být symbolem vášně, touhy, lásky, ale i přátelství. Sigmund Freud věřil, že erotické sny ukazují naše potlačené touhy a jsou projevem společenského nastavení snící osoby. Avšak hodně záleží na tom, s kým se ve snu líbáte. Pokud je to člověk, do kterého jste právě zamilovaní, je sen projevem štěstí a spokojenosti. Líbáte-li naopak někoho cizího a vaše pocity z polibku jsou příjemné, možná toužíte po větších citech. Pokud je líbání s člověkem nepříjemné, může sen odrážet vnitřní úzkosti. Platí, že čím vášnivější je polibek ve snu, tím významněji odkazuje na životní vztahy. 

Zdroj: Autor: oneinchpunch / Shutterstock

Sny o sexu

Všechny sny o milování s druhou osobou projektují hluboce skrytou touhu. Jste-li čerstvě zamilovaní nebo ve vztahu prožíváte silné city, je pravděpodobné, že budete mít erotické sny velmi často. O sexu se vám však může zdát i naopak, pokud se bojíte svou touhu projevit nebo vám erotika v životě schází. Sny o milování ukazují na hlubokou intimitu, která je buď právě prožívána nebo naopak potlačována.  

Sigmund Freud věřil, že erotické sny ukazují naše potlačené touhy a jsou projevem společenského nastavení snící osoby.

Odmítnutí lásky

Zdá-li se vám o nepřijetí vaší lásky někým jiným, sen pravděpodobně hovoří o vaší vnitřní nejistotě a pochybnostech o sobě. Tyto sny se často vyskytují, pokud si nejste jistí svou pozicí ať už v osobním nebo pracovním životě. Sny, ve kterých vás někdo odmítne odráží nestabilitu v sociálních vztazích. 

Zdroje: