Proč je přírodní a BIO kosmetika tak žádaná?

Proč je přírodní a BIO kosmetika tak žádaná?
Přírodní a BIO kosmetika má mnoho zastánců, ale také i svých odpůrců. V tomto článku vám představíme jen zlomek pozitivních účinků, které tato kosmetika má.

Je šetrná pro životní prostředí

Přírodní kosmetika je ekologická pro životní prostředí. Při výrobě tradiční kosmetiky, kdy je zapotřebí syntetických a chemických složek, je životní prostředí kolem nás velmi nepříjemně ovlivňováno. Produkty takového výrobního procesu mohou poškodit vzduch, ozonovou vrstvu, vodní útvary a další. Jednou z výhod organické kosmetiky je, že je bezpečná pro každého. Lidé, zvířata a životní prostředí jsou ušetřeni škodlivých účinků toxických chemikálií.

Zdroj: Autor: BLACKDAY / Shutterstock

Je vhodná pro všechny typy pleti

Další výhodou přírodní kosmetiky je, že je vhodná pro péči o všechny typy pleti díky tomu, že se umí dokonale přizpůsobit celé pleti. A to zejména citlivým pokožkám, které jsou náchylné na atopické ekzémy – ty musí být totiž ošetřeny velmi jemnými složkami.

Jednou z výhod organické kosmetiky je, že je bezpečná pro každého.

Neobsahuje parabeny

Přírodní kosmetika neobsahuje parabeny ani umělé parfémy. Parabeny jsou konzervační látky používané při výrobě kosmetiky. Jejich úkolem je prodloužit dobu použitelnosti výrobků, avšak mnoha studiemi bylo také prokázáno, že narušují produkci estrogenů.

Uvádí se, že produkty obsahující tyto látky vyvolávají nemoci jako je rakovina, oslabují játra a ničí imunitní systém. Proto organická kosmetika neobsahuje tyto parabeny, umělá konzervační činidla ani syntetické parfémy, které můžou mít za následek alergie a další onemocnění.

Bojuje proti stárnutí pleti

Tradiční kosmetika obsahuje mnoho různých složek, a to včetně chemikálií, výplní, konzervačních látek a umělých barviv. I když ne každý může být alergický na tyto věci, jejich používáním kůže stárne rychleji.

Denní používání „chemické“ kosmetiky se všemi těmito složkami může mít za následek suché a jemné linie a časem dokonce i vrásky. Naopak organická kosmetika vyrobená z přírodních organických složek, jako jsou například olivový olej, kokosový olej, palmový olej a ricinový olej, napomáhá díky antioxidantům v těchto olejích v boji proti stárnutí.

Vsaďte na bio kosmetiku a buďte „přírodně“ krásná!