Během milénia lámal s Luneticem srdce holkám v celém Česku, Martina Kociána ale poznamenala drogová závislost

Během milénia lámal s Luneticem srdce holkám v celém Česku, Martina Kociána ale poznamenala drogová závislost
Ať je hudba tvůj lék nebo Máma, to byly hity, které klučičí kapelu Lunetic proslavily. Jak to ale bývá, mladé hvězdy svou slávu neunesly. I přesto že se o pár let později snažili dát kapelu zase dohromady, dnes si jdou všichni kluci vlastní cestou.

Kapela Lunetic byla u nás zažila největší slávu mezi lety 1995 a 2003, často se jí přezdívalo čeští Backstreet Boys. Vyprodávali kulturáky a haly po celé republice, dnes už o nich ale nikdo nemluví, a to i přesto, že jejich hity slýcháme v některých rádiích dodnes. Po rozpadu v roce 2003 si dali kluci pár let volno a v roce 2008 to dali dohromady znova. Ani druhý pokus ale nevyšel, Lunetic sice stále koncertuje, ne však v celém původním složení.

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Sex, drogy a rokenrol

Takto popsal nejslavnější léta kapely Martin Kocián, jeden ze členů. Kocián v mnoha rozhovorech přiznal, že si uměl peněz z vydaných alb a odzpívaných koncertů náležitě užít, o to víc pak ale trpěl. Začal být závislý na drogách, konkrétně na pervitinu, což se bezesporu podepsalo na konci celé kapely. Po opuštění kapely odjel na zkušenou do Irska, kde se dokonce živil jako číšník. Když se dala kapela dohromady, odehrál pár koncertů, ale pak se zase začaly objevovat spekulace o jeho drogové závislosti. 

Kapela Lunetic byla u nás zažila největší slávu mezi lety 1995 a 2003, často se jí přezdívalo čeští Backstreet Boys.

Čím se vlastně živí?

Na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Možná se přecejen dočkáme ještě jednoho společného koncertu kapely Lunetic i s Martinem Kociánem, on se totiž vždy nějakou oklikou zpátky k hudbě vrátí. Co ale dělá dnes, to zůstává záhadou. Spekuluje se, že chvíli žil v Německu kde pracoval v neznámé firmě na třísměnný provoz, před pandemií se živil jako DJ.

Zdroje: