Lubomír Volný: pokuta za flákanec a "práškovací" letadlo nad Brnem

Lubomír Volný: pokuta za flákanec a "práškovací" letadlo nad Brnem
Poslanec Lubomír Volný každým novým příspěvkem na Facebooku překračuje pomyslnou hranici neuvěřitelna. Přesto má nejen na sítích, ale také v ulicích své příznivce.

Lubomír Volný je ostravský učitel a politik. V roce 2017 se s hnutím SPD dostal do Poslanecké sněmovny, dnes už ale členem Okamurova hnutí není – založil vlastní subjekt s názvem Volný Blok. Lubomír Volný je v posledních týdnech aktivní jak ve sněmovně, tak na sociálních sítích, bohudík, nebo bohužel? Podívejme se na největší přešlapy a trapasy poslance Volného.

Volený zástupce lidu rád rozdává flákance

Při jednání Poslanecké sněmovny 21. ledna 2021 došlo v sále k potyčce, kterou Lubomír Volný inicioval. Během své poznámky se opakovaně odkláněl od tématu, a tak mu řídící schůze Tomáš Hanzel vypnul mikrofon. Lubomír Volný si to nenechal líbit a šel přímo za panem Hanzelem, aby svou myšlenku dopověděl. Jako volený zástupce lidu ho prý nikdo nemůže umlčet. Celý incident skončil strkanicí a vyvedením pana Volného ze sálu. Nakonec ho tato potyčka stála pokuta ve výši jednoho platu.

Brigitu v Brně roznáší letadlo

Na své facebookové stránce sdílel status o tom, že pár dní předtím, než se v Brně začala šířit britská mutace koronaviru, obkroužilo několikrát letadlo společnosti DHL město. To dokonale kooperovalo s jeho přesvědčením, že se koronavirus šíří uměle. Nakonec se ale ukázalo, že letadlo kroužilo kvůli mlze.

Roušku nenosí ze vzdoru

S kolegou Marianem Bojkem se nedáno na sociálních sítích chlubili, že jsou ve sněmovně obehnání plexisklem. Po celou dobu nouzového stavu totiž odmítají nosit na zasedání sněmovny roušku, což pochopitelně vadí jejich kolegům. Přesto, kdybyste potkali Lubomíra Volného na nákupu v supermarketu, roušku by s největší pravděpodobností na sobě měl, přestože se opakovaně nechává slyšet, že je vlastně zdraví škodlivá. Kde je pravda, to očividně neví ani pan poslanec.