Chcete letos konečně k moři? Víme, jak bude vypadat dovolená v Chorvatsku

Chcete letos konečně k moři? Víme, jak bude vypadat dovolená v Chorvatsku
Prodělali jste covid v posledních šesti měsících, nebo máte očkování? Pokud ne, na dovolenou do Chorvatska už můžete vyrazit jen s PCR testy, to se ale může pořádně prodražit. Takhle bude pro Čechy vypadat dovolená v Chorvatsku.

Chorvatsko patří mezi země, které jsou na každoročním přílivu turistů z Evropy závislé. Ani Chorvatům se ale pandemie koronaviru nevyhnula, a tak byli nuceni nastolit přísné podmínky pro přijíždějící turisty i na následující letní sezónu. Co všechno je potřeba vyřídit při cestě k Jadranu a za jakých podmínek vám bude umožněno zrelaxovat se u moře?

Očkování, nebo PCR testy

Pokud budete mít před odjezdem na dovolenou za sebou všechny dávky očkování, máte prakticky po problémech. Předpokládá se, že procento očkovaných turistů ale nebude nijak velké. Ti, kteří očkováni nejsou se tak budou muset před odjezdem nechat testovat PCR testem, který nesmí být starší než 48 hodin (počítáno od příjezdu do Chorvatska). Ačkoliv to ještě není stoprocentně jisté, nejspíš bude třeba podstoupit PCR test také po příjezdu zpět do ČR. Dovolená se tak o několik stovek prodraží.

Zdroj: Autor: Dreamer4787 / Shutterstock

Existuje také 3. varianta. Pakliže jste v posledních 6 měsících prodělali nemoc covid19, pak můžete do Chorvatska bez problémů vyrazit. Je však třeba vyřídit si doklad, že jste nemoc skutečně prodělali.

Pokud budete mít před odjezdem na dovolenou za sebou všechny dávky očkování, máte prakticky po problémech.

Bez plážových večírků a s rouškami

Turisté v Chorvatsku budou muset dodržovat veškerá opatření, které budou platná. V současné době je zde povinnost nosit ochranné pomůcky a dodržovat rozestupy. Chorvatská vláda se bude během sezóny snažit zvlášť apelovat na muzea, hotely, restaurace apod. aby veškerý personál i hosté opatření dodržovali.