Láska si s věkem hlavu vůbec neláme, když přijde, na datum narození se nedívá

Láska si s věkem hlavu vůbec neláme, když přijde, na datum narození se nedívá
Pobuřující? Šokující? Proti přírodě? Partnerské a manželské svazky s velkým věkovým rozdílem jsou stále mnoha lidem „trnem v oku“ a plní stránky bulvárních novin.

Láska si nevybírá. Kolem nás je spousta partnerských vztahů s velkým věkovým rozdílem a navzdory svému okolí a reakci lidí, si za svou láskou stojí a umí si ji obhájit. Určitě to není snadné hlavně pro lidi, kteří jsou známější a na očích.

Žhavý příběh z francouzské střední školy

Svou osudovou lásku si našla v pozdějším věku například Brigitte Macron. Se svým manželem Emmanuelem Macronem, dokázala zaskočit i hodně tolerantní francouzskou společnost. Její životní příběh si přímo říká o to, aby se stal předlohou pro film.

Brigitte se narodila v dubnu roku 1953 (68 let). Svého současného muže poznala ve škole, ale nebyla to běžná studentská láska. Brigitte byla jeho učitelkou. V devadesátých letech učila francouzštinu a latinu na soukromé katolické škole v Amiens, a právě tuto školu navštěvoval budoucí francouzský prezident Macron. Navštěvoval její hodiny a „Amorův šíp“ si nic nedělal z toho, že žena byla o 25 let starší. Sám prezident popsal tuto lásku jako tajnou, často skrývanou a mnohými nepochopenou. Ona byla ve svých 40 letech vdaná a 15letý Emmanuel byl spolužákem její dcery Laurence.

Dlouho skrývaný vztah vyšel ve všeobecnou známost až za čas, kdy se v roce 2006 žena rozvedla a následující rok se provdala za Macrona, který už stačil dospět. O jejich vztahu se svět dozvěděl až v roce 2017, během prezidentské kampaně, kdy Macron uvedl, že jeho manželka bude mít roli „první dámy“ a nebude ji skrývat.

U umělců je trocha extravagance žádaná

Další ženou, která si nedělala starosti s tím, co si o ní lidé myslí, byla určitě herečka Elizabeth Taylor (1932-2011). Známá legenda hollywoodské kinematografie a první žena, která obdržela honorář 1 milion dolarů, měla muže ráda. O jejím skandálním románku s Richardem Burtonem, při natáčení historického eposu Kleopatra, se stále šíří legendy. Právě Burton měl privilegium oženit se s hvězdou hned dvakrát a být jedním ze sedmi manželů.

Svého posledního muže, stavebního dělníka, který možná ani neznal její filmy, si vzala v roce 1991 po tříleté známosti. Larry Fortensky byl o 20 let mladší než stárnoucí žena. Přestože se manželství rozpadlo v roce 1996, zůstali si ti dva velmi blízcí po celý život. Za rozchodem stál údajně špatný zdravotní stav Taylor, která trpěla během operace kyčle.

Když se v roce 1999 Larry zřítil z balkonu a byl 6 týdnů v kómatu, sehnala a zaplatila mu tu nejlepší péči. Když Elizabeth Taylor v roce 2011 zemřela, odkázala Larrymu téměř milion dolarů, a to už byli 15 let rozvedení.

Mladá žena pro Indiana Jonese

Elixír mládí ve své třetí manželce našel i Harrison Ford (1942). Herec, který v současnosti opět točí pokračování o dobrodružném životě Indiana Jonese, si vybral Calistu Flockhart, se kterou se seznámil v roce 2002. Nedá se říct, že by to bylo nerozvážné rozhodnutí. Se svatbou si dal načas a vyslovil se až na Valentýna v roce 2009. Svatba byla příští rok v létě. Calista je narozená v roce 1964 a s manželem ji dělí 22 let. Žijí si spokojeně na ranči o rozloze 800 hektarů ve Wyomingu, daleko od světel reflektorů.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Pár příkladů z domova

Pokud jde o páry s velkým věkovým rozdílem, nemusíme chodit daleko. I u nás se najde celá řada párů, které navzdory předsudkům, žijí spokojený život. Z pánů jsou to například Petr Janda, Karel Šíp nebo Jan Saudek. Honza Nedvěd se v roce 2012 oženil s Pavlínou Jiráskovou. Je to čtvrtá manželka a je mladší o 37 let.

Mládí přitahuje i známé ženy. S mladšími partnery je spojována herečka Zdena Studénková nebo zpěvačka Lucie Bílá. Vendula Pizingerová se po smrti Karla Svobody provdala v roce 2015 za Josefa Pizingera, syna své kamarádky, který je o 16 let mladší.

V bulváru plní často stránky vztah Hany Gregorové, vdovy po Radku Brzobohatém, která ve svých 68 letech prožívá bouřlivý vztah se svým o 32 let mladším partnerem. A podle vášnivých rozchodů a romantických usmíření, si herečka v pozdním věku užívá vztah, jako by ji bylo dvacet. A jak pro Aha.cz Gregorová uvedla:

„Nejsem odkázaná na to, aby mě někdo živil. Ale když budu na vozíku, dovolím mu, aby mě vozil.“

Zdroj: