Odhalte tajemství největšího režiséra naší doby aneb co jste o Stevenu Spielbergovi ještě nevěděli

Odhalte tajemství největšího režiséra naší doby aneb co jste o Stevenu Spielbergovi ještě nevěděli
Steven Spielberg je bezpochyby hollywoodský gigant. Jeho filmy „E.T.“, „Jurský Park“, „Indiana Jones“, „Schindlerův seznam“ či „Čelisti“ patří mezi nejlepší filmy všech dob. Ale i takto známá osoba nás může překvapit, jak následující fakta dokazují.

1. Deprese a nulový výdělek z „Schindlerova seznamu“

Pro Spielberga byl film o holokaustu nejtěžší ze všech. Během natáčení měl silné deprese, jednotlivé scény a celý námět filmu na Spielberga působily silně. Aby se rozveselil, zavolal každý večer svému dobrému příteli Robinu Williamsovi. Proto taky nechtěl vidět ani halíř z výdělků tohoto filmu, podle něj by to byly „krvavé peníze“, poněvadž se „vydělalo“ na úkor obětí holokaustu.

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

2. Má jasné favority

Je asi těžké si vybrat nejoblíbenější film od génia z Cincinnati. Fanoušci žánru sci-fi si nejspíše oblíbí film „Blízká setkání třetího druhu“, milovníci klasiky si vyberou „Čelisti“ anebo „Jurský Park“ a příznivci dobrodružných snímků si ihned vzpomenou na „Indiana Jonese“. Spielbergovy favority jsou ale „E.T.“ a „Schindlerův seznam“.

3. Multitasking má v krvi

Steven Spielberg je nejkreativnější, když může současně pracovat na několika projektech současně. „E.T.“ a „Poltergeist“ se oba produkovali v roce 1982, na filmech „Schindlerův seznam“ a „Jurský Park“ pracoval doslova zároveň v roce 1993 (některé scény Jurského parku režíroval z Evropy, kde natáčel Schindlerův seznam) a dokonce v pokročilejším věku se drží multitaskingu. 2011 natáčel současně filmy „Válečný kůň“ a „Tintinova dobrodružství“.

4. Zajímavě trávený volný čas

Jak dokáže Steven Spielberg po večerech správně relaxovat? Koukne se na vlastní filmy? Nebo na filmy ostatních velkých režisérů? Nebo dokonce odpočívá u levných žraločích filmů? Ne. Steven Spielberg se kouká na golf. Anebo se vydává do magického světa počítačové hry „Assassin´s Creed“.

5. Dokonalý střelec

Spielberg je vynikající střelec s brokovnicí. Herec Shia LaBeouf jednou o režisérovi řekl: „Je to olympijský střelec. Koordinace toho muže se nepodobá ničemu, co jsem kdy viděl. Pokud by nebyl skvělým režisérem, mohl by být jedním z našich největších střelců s několika zlatými medailemi“. Na víc vlastní Spielberg jednu z největších sbírek zbraní v Americe.

Steven Spielberg se kouká na golf. Anebo se vydává do magického světa počítačové hry „Assassin´s Creed“.

6. Casting není potřeba

Většinou Spielberg vybírá herce do svých hlavních rolí podle jejich výkonů v jiných filmech. Jen zřídkakdy pořádá casting, nebo jakékoliv další rozhovory. A musíme uznat, jeho intuitivní výběr zatím nezklamal, každá role byla jednotlivými herci dokonale zahrána.

Zdroje: