Vaše oči prozradí, jaká je vaše skutečná povaha a kým jste doopravdy

Vaše oči prozradí, jaká je vaše skutečná povaha a kým jste doopravdy
O očích se říká, že jsou to okna do duše. Ať se nám to líbí, nebo ne, někdy jsme souzeni podle našeho vzhledu a oči jsou často naším nejviditelnějším rysem. Studie provedené na univerzitách v Queenslandu a univerzitě ve Walesu přišly na to, že podle barvy očí se dá poznat povaha daného člověka.

Víte, co o vás a vašich blízkých barva očí prozrazuje?

Hnědé oči

Hnědé oči jsou nejčastější barva očí. Studie naznačuje, že lidé s tmavýma očima jsou tajemní a jsou přirozenými vůdci. S hnědýma očima se spojuje moudrost a inteligence. Pokud máte tmavé oči, je možné, že jste lepší ve sportech, které vyžadují přesnost. Navíc nejspíše umíte rychleji přemýšlet a rozhodovat se. Studie také uvádí, že vaše schopnost rychle myslet je způsobena zvýšeným melaninem ve vaší duhovce. Nejspíše jste spolehliví a nejste ovlivněni emocionálními otřesy. S barvou se spojuje také důvěryhodnost a laskavost. Lidé s očima, které jsou tak tmavě hnědé, že se někdy zdají být černé, mají jednu z nejvzácnějších barev očí.

Modré oči

Modré oči postrádají melanin. Říká se, že všichni modroocí lidé pocházejí ze stejného předka. Také se říká, že lidé s modrýma očima jsou oproti jiným lidem velice imunní vůči fyzické i psychické bolesti. Lidé se světlýma očima jsou citliví na bolest druhých, zatímco jsou více imunní vůči svým vlastním bolestem. Lidé s modrýma očima bývají velice chytří a fyzicky silní. Nejčastější vlastnost spojovaná s modrookými lidmi je laskavost, nevinnost, ale také přitažlivost. Mezi jejich negativní vlastnosti může být výbušnost a netrpělivost. Studie uvádí, že mnoho lidí vnímá lidi s modrýma očima jako egoistické. Překvapivě modré oči nebyly spojovány s moudrostí tak moc jako oči hnědé.

Modré oči, Zdroj: Stas Ponomarencko / Shutterstock

Zelené oči

Zelené oči jsou velmi vzácné. Přitažlivost je nejčastější vlastnost spojována se zelenýma očima. Mezi další vlastnosti se řadí laskavost, inteligence a kreativita. Pokud máte zelené oči, nejspíše umíte dobře pracovat pod nátlakem a jste mnohem kreativnější, než si vlastně uvědomujete. Zelenoocí lidé jsou obvykle dominantní a silní, ale zároveň opatrní a trpěliví. Bývají velice oblíbení v kolektivu a velmi si váží svých přátel. Zelenoocí lidé jsou často citliví, empatičtí a vnímají bolest druhých jako svou vlastní. Mnoho lidí si překvapivě spojuje zelenou barvu očí s nesmělostí.

Oči, brány do duše člověka, Zdroj: Katesha/ Shutterstock

Šedé oči

Šedé oči jsou poměrně vzácná barva očí. Je to však jen jedna z variant modrých očí. Pokud mají vaše oči tuto vzácnou barvu, pak máte pravděpodobně dobře vyváženou osobnost. Obvykle máte dvě protichůdné strany své osobnosti, které dobře vyvažujete. Nejspíše jste velmi láskyplná, kreativní a pečující osoba. Zároveň jste soběstační, kreativní a inteligentní. Můžete mít však sklony k tvrdohlavosti a lenosti. S šedýma očima se také spojuje stydlivost. Šedoocí lidé jsou loajální, empatičtí a vtipní přátelé. Lidé s šedýma očima navíc zvládnou zvládat fyzickou bolest lépe než jiné barvy očí.

Šedé oči, Zdroj: muratart / Shutterstock