Jak dnes žije Hugh Laurie alias Dr. House ze stejnojmenného seriálu? Válí ve sci-fi seriálu

Jak dnes žije Hugh Laurie alias Dr. House ze stejnojmenného seriálu? Válí ve sci-fi seriálu
Někteří herci se do podvědomí diváků zapíšou jedinou svou rolí, přestože jich ve své herecké práci vytvořili daleko více. I britský herec Hugh Laurie je nejvíce známý jako představitel poněkud cynického Dr. House ze stejnojmenného televizního seriálu. Jak se mu dnes žije?

Tři Zlaté glóby

Hugh Laurie je mužem hned několika profesí – a jeden z nejvšestrannějších umělců. Je zdatným sportovcem, jako juniorský veslař se umístil na čtvrtém místě mistrovství světa ve Finsku v roce 1977. Vedle toho získal vysokoškolský diplom z antropologie, je hercem, hudebníkem a spisovatelem. Za svou hereckou práci stihl posbírat hned několik cen. Vlastní tři Zlaté glóby za nejlepšího herce (2× Dr. House a Noční recepční). Mnohokrát byl nominován na cenu Emmy, kterou se mu ale ve vítězství nepodařilo proměnit. Vedle toho od královny Alžběty II obdržel v roce 2018 vyznamenání CBE a od dva roky dříve má svou vlastní hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Přes mrtvoly

Pojďme se ale podívat na to, co Hugh Laurie tvoří v poslední době. Je to zejména účinkování v britském televizním čtyřdílném fiktivním dramatu Přes mrtvoly (Roadkiller, 2020), kde ztvárnil postavu charismatického politika Petera Laurence. Nedá se právě říct, že by šlo veskrze o kladnou postavu, ostatně je to příběh z politiky, v níž jsou intrikánství a lži její běžnou součástí. Přesto mu možná budou diváci fandit, aby nedopadl úplně nejhůře.

Vlastní tři Zlaté glóby za nejlepšího herce (2× Dr. House a Noční recepční).

Avenue 5

Dalším televizním seriálem je americký Avenue 5 (2020). Tentokrát se jedná o komediální sci-fi žánr a Hugh Laurie zde vytvořil roli kapitána vesmírné lodi. Děj je zasazený čtyřicet let do budoucnosti, tedy do doby, o níž si autoři díla myslí, že v ní bude běžné cestování po sluneční soustavě. Najdete v něm typický britský břitký humor, který má Hugh Laurie velice rád. Nečekejte ale dalšího Červeného trpaslíka. Avenue 5 si vesměs dělá legraci z rekreační turistiky.

A také se můžeme těšit na dobu, až bude Hugh Laurie opět koncertovat jako jazzový hudebník. Nyní je to bohužel kvůli Covid-19 nemožné.