Sean Gunn: Kirk z „Gilmorových děvčat“ se díky seriálu později dostal až do Avengerů. Jak dnes vypadá?

Sean Gunn: Kirk z „Gilmorových děvčat“ se díky seriálu později dostal až do Avengerů. Jak dnes vypadá?
Když herec Sean Gunn začal svou kariéru, asi si nemyslel, že se jednou objeví v jednom z nejoblíbenějších seriálů a v nejvýdělečnějším filmu všech dob. Přitom byl počátek jeho kariéry postavený na malých vedlejších rolích, až postava „Kirka“ jej proslavila.

Herecké začátky a Gilmorova děvčata

Poté, co Gunn vystudoval „Goodman School of Drama“, založil divadelní skupinu v Chicagu a stal se režisérem divadelních her. Aby se stal hercem, odstěhoval se do Los Angeles. Tam nejdříve převzal miniaturní role v pozadí, například v seriálech „Angel“ a „Takoví normální mimozemšťani“ či ve filmu „Pearl Harbor“, kde si zahrál lodníka. Mimo tyto kameo výstupy měl první větší roli v béčkovém filmu „Tromeo a Julie“.

Zdroj: Autor: Eugene Powers / Shutterstock

V roce 2000 se jeho kariéra správně rozjela. Jako excentrický Kirk v seriálu „Gilmorova děvčata“ si po dobu sedmi let zahrál ve 137 epizodách docela populární postavu. Díky své nové popularitě dostal příležitost si zahrát další důležité role.

Další seriály a Avengers

Pokud se tedy příště znovu podíváte na Avengery, sice uslyšíte Bradleyho Coopera, ale uvidíte pohyby Seana Gunna.

S rolemi v seriálech „True Jacksonová“ a „Bunheads“ nadále zůstával aktivním hercem v televizi, díky filmu „Super“ od jeho bratra Jamese Gunna se Sean Gunn objevil i na velkém plátně v kinech.

Díky skvělému method-actingu, který se naučil na divadelní škole, mu byla nabídnutá role Mývala Rocketa ve filmech „Strážci galaxie“ a „Avengers“. Přitom bylo použito motion capturing, to znamená, že měl na sobě speciální oblek, který přeměnil jeho pohyby do počítače. Tím mohla být postava Mývala snadno animována v počítači. Pokud se tedy příště znovu podíváte na Avengery, sice uslyšíte Bradleyho Coopera, ale uvidíte pohyby Seana Gunna.

Již teď víme, že se v roce 2022 znovu objeví jako Rocket ve filmu „Thor: Love and Thunder“ a v roce 2021 jako Weasel ve filmu „Sebevražedný oddíl 2“. Je tedy stále velmi aktivní v Hollywoodu.