Miliardy zhlédnutí a velké výdělky: Tyto videoklipy na Youtube vydělaly nejvíce peněz

Miliardy zhlédnutí a velké výdělky: Tyto videoklipy na Youtube vydělaly nejvíce peněz
Videoklipy se nehrají pouze na MTV, ale i na Youtube. Čím více kliků na Youtube, tím větší výdělky. To pochopili i hudebníci a pophvězdy. Jejich videoklipy k známým songům dosahují několik miliard zhlédnutí, a to znamená slušné peníze. Do nejlepší stovky patří i některé překvapení.

Avicii – Wake me up

Legendární DJ roku 2018 sice navždy odešel do hudebního nebe, jeho písničky budou ale patřit navždy mezi nejlepší díla moderní muziky. „Wake me up“, kde spolupracoval s vynikajícím soul zpěvákem Aloe Blaccem, je jeho nejúspěšnější skladbou. Na Youtube má aktuálně 2,01 miliard zhlédnutí, což znamená výdělek ve výši zhruba 2 miliony dolarů.

Let It Go – Idina Menzel

„Ledová královna“ byla pro Disney enormním úspěchem. Po třiceti letech se stala disneyovská pohádka ještě úspěšnější než legendární „Lví král“ z roku 1994. To se samozřejmě pozitivně vyvinulo na hlavní song Ledového království „Let It Go“. 2,35 miliard zhlédnutí, k tomu několik výstupů Menzelové na koncertech, na Oscarech či na dalších akcích. Čistý výdělek tohoto klipu se blíží ke třem milionům dolarům.

Crazy Frog – Axel F

Kdo by mohl někdy zapomenout na toho šíleného, modrého a skoro kompletně nahého žabáka na své létající motorce. Jeho velmi zvláštní verze známé melodie, která poprvé zazněla ve filmu „Policajt z Beverly Hills“, nebyla jen obrovským hitem v rádiu a na MTV, ale i na Youtube. Jemu patří celkem 2,63 miliard zhlédnutí.

Waka Waka – Shakira

Nejznámější titulní melodie fotbalového mistrovství světa je jednoznačně Waka Waka od Shakiry. Již skoro 11 let starý videoklip zvládl do teď nasbírat více než 2,73 miliard kliků, a zajímavé video neukazuje pouze taneční talent zpěvačky, ale i fotbalové umění hvězd z mistrovství.

Uptown Funk – Bruno Mars

Co se stane, když se spojí mladá superstar a hudební multitalent Bruno Mars s geniálním producentem Markem Ronsenem? Zrodí se jeden z nejlepších feel-good-songů všech dob. A to si myslí i více než půlka celé planety: 4,08 miliard zhlédnutí, tudíž činí čistý youtubový výdělek přes čtyři miliony dolarů.

Despacito – Luis Fonsi

Byl to TEN letní hit roku 2017, nebyla rádiová stanice, která by tento hit nepustila. A relativně erotický videoklip pak zapracoval jako lákadlo pro fanoušky hudby z celého světa. 7,19 miliard krát již někdo klikl na tento videoklip. Toto ohromné číslo znamená výdělek ve výši sedmi milionů dolarů (obvykle se říká, že 1000 zhlédnutí se rovná jednomu dolaru). Ale není to nejsledovanější videoklip na světě.  

Byl to TEN letní hit roku 2017, nebyla rádiová stanice, co by tento hit nepustila.

Baby Shark – Pinkfong! Kid´s Songs and Stories

9,1 miliard zhlédnutí. To znamená, teoreticky se každý člověk na světě koukl aspoň jednou na tento „videoklip“ pro děti, ve kterém si zazpíváme o celé žraločí rodince. Především textová část „Baby Shark doo doo doo doo doo doo doo“ nám zůstane až do smrti v mozku.

Zdroj:

  • autorský text