Interpretace snů pro ty, kteří ve snech válčí

Interpretace snů pro ty, kteří ve snech válčí
Sny o válce jsou časté a mají množství významů. Existuje mnoho důvodů, proč se nám ve snech objeví právě válka a bojiště. Obvykle jsou tyto sny projevem vnějšího stresu, který prožíváme, ale některé z nich mohou mít také pozitivní symboliku. Dále v textu se zaměříme na interpretace nejběžnějších válečných snů.

Běžné důvody, které jsou spojené s prožíváním nočních bojů, jsou spojené s nutností změny ve vašem životě. Možná vás staré zvyky brzdí, možná kvůli nim nemůžete uspět, nebo realizovat své sny. Zároveň jsou předzvěstí konfliktů s přáteli, rodinou, kolegy, případně jsou reakcí na ztrátu milované osoby, která již nastala, nebo možná podvědomě tušíte, že nastane. Pro přesnější výklad je potřeba vzít v potaz maličkosti, které ve snech zažíváte. Pojďme se na specifické případy podívat blíže.

Zdroj: Autor: BPTU / Shutterstock

Jste vojákem na bojišti

Usnout v teplé ložnici a procitnou v bahně zákopů první světové války, s puškou v ruce. Nebo být vojákem křižujícím neprostupnou zeleň Vietnamu. Nebo vojákem na bojišti budoucnosti. Válka má na většinu lidí stejný dopad, je spojená se strachem, smrtí, bezmocí. Stejné pocity prožíváme v obdobích nemoci. Vaše podvědomí s vámi může tímto snem komunikovat v okamžicích, kdy se dostatečně nestaráte o své zdraví, případně cítíte blížící se nemoc. Být vojákem na bojišti ve snech znamená začít se trochu více starat o své zdraví.

Na bojišti beze zbraně

Nezáleží na tom, zda bezcílně bloudíte bojištěm s holýma rukama, nebo se ukrýváte před příchozími vojáky v ruinách domu. Pokud nemáte zbraň, kterou se bránit, respektive zažíváte absolutní strach z důvodu nemožnosti obrany, může to znamenat, že nejste schopní převzít kontrolu a zodpovědnost nad svým životem. V případě přepracování je možné doporučit dovolenou, pomyslné dobití baterií. V případě lenosti a prokrastinace je možné doporučit přehodnocení plánů, cílů a vlastní aktivity.

Válka má na většinu lidí stejný dopad, je spojená se strachem, smrtí.

Výroba zbraně na bojišti

Pokud ve snu na bojišti převezmete iniciativu a najdete zbraň, nebo si jí vyrobíte (může to být kus kamene, cihla, prak, tvorba pastí), je sen spíše odrazem vaší životní cesty. Je na ní nejspíše mnoho potíží a překážek, které pro vás nejsou snadné, a proto ani dosažení vytyčených cílů není snadné. Výroba zbraně, či pasti, respektive její nalezení, je pozitivním znakem, že se s překážkami dokážete sami vypořádat.

Vítězství a prohra ve válce

Být na straně vítězů na bojišti je dobré znamení. Sen naznačuje, že v budoucnu budete mít úspěch, a to nejen v kariéře, ale také soukromém životě. Možná je čas dát zelenou nějakému dlouho odkládanému projektu. Na druhou stranu prohra na bojišti je často spojená s neuspokojivými vztahy. Možná, že vnímáte změny v partnerově chování, nebo vnímáte, že není tak dokonalý, jak se zdál.

Dezerce

Válku ve snech je možné přeneseně vnímat jako životní povinnosti, tedy především u snů o dezerci, o útěku z bojiště. Útěk z bojiště ve snech znamená odkládání a posouvání povinností v reálném životě, jejich kupení a stres. Vhodné je udělat si pauzu a vypracovat dobrý plán na jejich řešení, nebo je prostě začít řešit a čelit problémům.

Mnoho snů o válce je způsobeno právě stresem, který je sám o sobě pro člověka zničující. Proto pokud se dostanete pod tlak stresové situace, která vás bude drtit, je možné, že se ocitnete na bojištích. Nevěšte hlavu, do určité míry je stres zcela přirozeným aspektem současného lidského života. Jen se jím nenechte zcela zničit. Sny o válčení mohou mít také jednodušší a jasnější vysvětlení, především v okamžicích, kdy svůj volný čas trávíte u herní konzole střílením nepřátel. Pokud máte zálibu v této činnosti ve svém životě, možná vám ji ve snech mozek přehraje jen ke zpestření noci.

(Zdroj: Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007)