Eva Machourková měla být psycholožkou, přesto nás už skoro 25 let provádí AZ-kvízem

Eva Machourková měla být psycholožkou, přesto nás už skoro 25 let provádí AZ-kvízem
I na věčně usměvavé moderátorce Evě Machourkové se podepsal zub času. Aby ne, vždyť už moderuje více než 20 let. Jejím receptem na dobíjení energie je spokojený rodinný život.

Eva Machourková, dříve Brettschneiderová, jak si ji ještě mnozí pamatují oslaví v červenci své 57. narozeniny. Jak šel čas u známé moderátorky? Předně vůbec neměla v plánu pracovat v televizi.

Eva Machourková má vysokoškolský titul v oboru psychologie. Po státnicích pracovala v pedagogicko-psychologické poradně, ale práce psycholožky ji nejspíš moc nenaplňovala. Proto, když uviděla, že Česká televize vypsala konkurz na moderátorku, zkusila se přihlásit. A vyšlo to!

Nejdřív bylo pro Evu moderování jen koníček a občasný přivýdělek, když se ale práce nahrnulo víc, začala se tomu věnovat naplno a práci pedagogické poradkyně pověsila na hřebík. 

Začala s pořady pro děti

Mnozí si možná pamatují Evu jako průvodkyni nejrůznějšími dětskými pořady. Moderovala pořad Oáza, nebo třeba Hip Hap Hop. Vídali jsme ji ale i při předávání dětských cen Zlatý oříšek, které mnoho let moderovala společně s Petrem Horkým. Později se začala na pořadech podílet také dramaturgicky, a kromě moderování stojí za řadou nejrůznějších projektů České televize.

S AZ-kvízem od roku 1997

Eva Machourková společně s Alešem Zbořilem nás provázejí oblíbeným vědomostním pořadem AZ-kvíz od samotného počátku, Česká televize začala vysílat pořad v roce 1997. Na vysílání AZ-kvízu se podílí rovněž dramaturgicky. Kromě toho stojí třeba za pořady Rodinné křižovatky nebo Čas pro rodinu.

Moderovala pořad Oáza, nebo třeba Hip Hap Hop.

Rodina je její hnací motor

I přesto, že se na sympatické moderátorce podepsal zub času, stále vypadá skvěle. Věčně usměvavá Eva Machourková čerpá energii hlavně z rodinného života. Je šťastně vdaná a spolu s manželem mají dceru Julii a syna Jana.