Demi Lovato už není ženou, chce být oslovována jako „ono“

Demi Lovato už není ženou, chce být oslovována jako „ono“
Mladá zpěvačka Demi Lovato už jen těžko dovede něčím překvapit. Oznámila, že se necítí být ženou nebo mužem, ale považuje se za nebinární a přeje si být oslovována neutrálním rodem.

V nedávné době ve svém dokumentu Demi Lovato: Dancing with the Devil, který je ke zhlédnutí na jejím YouTube kanále, otevřeně promluvila o své drogové závislosti. Hovořila mimo jiné o předávkování, po kterém utrpěla srdeční i mozkovou příhodu a málem přišla o život. Naštěstí vyvázla „pouze“ s trvalými následky v podobě poškození zraku a konečně po dlouhých letech dokázala svoji závislost překonat. 

Zdroj: Autor: Ben Houdijk / Shutterstock

Hvězda filmu Camp Rock se o své sexuální orientaci poprvé rozpovídala v roce 2016. Tehdy se vyjádřila ve smyslu, že nepotřebuje svoji orientaci nijak nálepkovat. To vysvětli o dva roky později tím, že jsou její preference velmi proměnlivé, a tudíž těžko definovatelné. Svým rodičům se údajně „vyoutovala“ v roce 2017. Mělo jít o velmi emotivní rozhovor a rodiče tuto informaci přijali velmi dobře. Během pandemie koronaviru se dala dohromady s hercem Maxem Ehrichem a po několika měsících společně strávených v karanténě se zasnoubili. V září 2020 se ale rozešli. 

Na svém instagramovém profilu zveřejnila video, ve kterém oznamuje, že se nyní identifikuje jako nonbinární.

V dubnu letošního roku vydala album Dancing with the Devil... The Art of Starting Over, které doprovází stejnojmenný dokument a taktéž se z velké části věnuje tématice závislosti na drogách. Jednou ze skladeb je The Kind Of Lover I Am, z níž jasně vyplývá její náhled na vztahy. „Možná nevěřím v monogamii, je mi jedno jestli jsi žena nebo muž, můžeme být cokoli mezi tím, prostě chci milovat,“ tak zní útržky textu písně. Nyní se oficiálně považuje za pansexuála, tedy nebere ohled na pohlaví nebo genderovou identitu. 

 Na svém instagramovém profilu zveřejnila video, ve kterém oznamuje, že se nyní identifikuje jako nonbinární (neodpovídá klasickému rozdělení na muže a ženy) a již si nepřeje být oslovována ženskými zájmeny, ale v angličtině užívaným neutrálním rodem „they/them,“ alternativou českého „oni/ono.“ V příspěvku hovoří mimo jiné o tom, že láska je láska bez ohledu na příslušnost k pohlaví. Zároveň se mělo jednat o krok vyjadřující podporu lidem, kteří nemají takové štěstí a nejsou svým okolím přijati tak jako zpěvačka. 

Zdroj: