Která 3 znamení inklinují k workholismu? Nejste jedním z nich?

Která 3 znamení inklinují k workholismu? Nejste jedním z nich?
Možná právě vaše znamení inklinuje k workholismu nejvíc a vy o tom ani nevíte. Proto si přečtete, jestli jste právě vy workholikem a nad čím byste se měli ve svém životě zamyslet.  

Workoholik je člověk, který nutkavě pracuje a opouští svůj osobní život. Neustále pracuje a vyhýbá se přátelům, rodině, spánku a volnému času. Upřednostňuje svoji práci před ostatními věcmi. Takové chování sice může být dobré pro pracovní růst, ale může mít zásadní vliv na osobní život. Spolu s tím nemůžeme popřít zdravotní dopady, kterým musí čelit kvůli ohromnému pracovnímu tlaku. Zde jsou 3 znamení zvěrokruhu, která jsou největšími workoholiky a měla by se nad tím zamyslet.

Kozoroh

Pokud jste kozoroh, budete v tomto řebříčku vždy úplně na vrcholu seznamu. Jste velmi cílevědomí a soustředění hlavně na svou práci. Jako zaměstnancům vám to jde skvěle a nikdy byste si nestěžovali na práci přesčas. Zůstáváte v práci ještě dlouho poté, co vaši kolegové odešli domů. Právě vy dáváte přednost práci před rodinou. To je věc, nad kterou byste se měli zamyslet. Měli byste se zaměřit na další růst a snažit se o nové obzory v oblasti rodiny a známých, protože se to může lehko zvrtnout a zůstanete na všechno sami. Pochopte, že někdy je třeba od projektu odstoupit, abyste získali nový pohled na věc. Taky nezapomínejte na dostatečné množství dobrého spánku.

Býk

Jako býk jste oddaní, ambiciózní, intenzivní a analytičtí. Vůbec se nezastavíte, dokud nedostáhnete všechny své cíle, jen abyste uspěli. Uděláte pro to, aby jste uspěli, úplně všechno. Když se na něco zaměříte, prostě nepřestanete, dokud to nedokončíte. Často přicházíte se skvělými, ale obrovskými nápady, které se stávají ve skutečnosti nemožnými. To si musíte uvědomit a své obrovské cíle vyměnit za ty dosažitelné, protože takovým tempem jedině vyhoříte, což určitě nechcete. Berete si toho na sebe příliš mnoho a přetěžujete se. Potřebujete si stanovit priority, uvědomte si, že je v pořádku nevyhovět všem, například občas odmítnou nějakou práci navíc. Nenechte se pohltit svou prací, nezapomínejte si dělat při práci přestávky a určitě nevynechávejte žádný jídlo dne.  

Panna

Jednou z vašich vlastností je nesmírná pracovitost. Jste neustále neuspokojení. Stále se snažíte být lepší a lepší. Máte potřebu odevzdávat dokonalé úkoly bez jediné chybičky. Část této potřeby dokonalosti můžete přenést i na práci vašich spolupracovníku nebo členů týmu. Máte neskutečně vysoké nároky, což bohužel může vést ke častým konfliktům v práci, ale i doma s partnerem nebo rodinou. Musíte si uvědomit, že uspokojení může přinést dobře odvedená práce, i když nebyla odvedena zcela dokonale. Mimo jiné vás dokonalost může lehko pohltit a vy se nebudete umět soustředit na nic jiného než na práci. Měli byste se naučit odpočívat a spokojit se i s málem. Uvidíte, když se to naučíte, váš život bude o mnoho krásnější.

 

Zdroje: