I v 50 letech by Bondovi popletla hlavu, Halle Berry jakoby zastavila čas

I v 50 letech by Bondovi popletla hlavu, Halle Berry jakoby zastavila čas
V létě oslaví 55. narozeniny, její vzhled tomu ale rozhodně neodpovídá. Halle Berry je nejen jednou z nejkrásnějších Bondgirls, ale také jedním s největších sexsymbolů Hollywoodu.

Halle Berry se narodila v Clevelandu jako Maria Halle Berry. Její maminka byla zdravotní sestra a otec lékař, Halle byla jedináček. Její otec od rodiny odešel, když měla 4 roky, a tak ji vychovávala jen maminka.

Z královny krásy na filmový plac

Z malé holčičky vyrostla krásná žena, a tak šla Halle zkusit svoje štěstí do soutěže Miss USA. Prošla všemi koly a dostala se až do finále, ve kterém rovněž bodovala, umístila se na druhém místě. V životě ale toužila po větším dobrodružství, než byla práce modelky. Svoji nabytou publicitu tak využila k tomu, aby se stala herečkou. Průlomová byla její role drogově závislé Vivian ve filmu Tropická horečka. Aby mohla dokonale ztvárnit postavu Vivian, dokonce se několik dní ani nekoupala, aby se do role perfektně vcítila. 

Po úspěchu Tropické horečky na sebe nenechaly další nabídky čekat, ba dokonce si mohla vybírat. Halle Berry například odmítla roli Annie v akčním thrilleru Nebezpečná rychlost, kterou se později proslavila Sandra Bullock. Přesto jsme mohli Halle vidět v trhácích jako Poslední skaut, nebo v romantické komedii Bumerang. A pamatujete si na koketní sekretářku Freda Flinstona? Těžko říct, kdo by tuto ne až tak nápadnou postavu zahrál líp.

První Afroameričanka, která získala Oscara

Halle Berry získala jako první Afroameričanka v historii Oscara za nejlepší ženský hlavní herecký výkon ve filmu, bylo to za film Ples příšer, kde ztvárnila manželku popraveného vraha. O rok později, v roce 2002, jsme již mohli spolu s Piercem Brosnanem obdivovat její křivky, kterak kráčela po pláži v pověstných oranžových bikinách. Halle Berry byla bezesporu jednou z nejkrásnějších společnic agenta 007.

A čím to je, že i po padesátce vypadá tak, že jí leckterá dvacítka může závidět? Halle se o sebe pečlivě stará, jí zdravá jídla, pravidelně sportuje, ale radost jí dělají i její děti Nahla a Maceo.