Nejlepší hlášky Roberta Záruby

Nejlepší hlášky Roberta Záruby
Každý sport potřebuje svého stálého a populárního komentátora. Ve formuli 1 to je Tomáš Richtr, ve fotbale to je Petr Svěcený, no a v ledním hokeji je to bezpochybně Robert Záruba. Připomeňme si některé z jeho nejlepších a nejlegendárnějších hlášek.

Skvělé hlášky Roberta Záruby

„Lukáš Kašpar znovu vytáhl svůj klenot. Backhandový blafák. Roztáhni mi nohy a já tam dám kotouč, tak jak se sluší a patří.“ – po vydařeném nájezdu Lukáše Kašpara proti Švédsku.

„S touhle brankou dnes nebude mít uklízečka žádné starosti, tam je vymeteno.“ – po krásném gólu Miroslava Blaťáka, bez teče přímo do rohu branky.

„Už se zdálo, že na téhle zahrádce sklízet nebudeme, ale řepíkatý celer vykvetl v pravou chvíli.“ – Michal Řepík střelil vyrovnávací gól proti Lotyšsku a Robert Záruba znovu ukázal, že jeho kreativita nezná meze.

„Rachna, kachna to to letělo!!!“

„Vítej zlatý hattricku, jsme po třetí za sebou mistři světa!!!“ – Česko zvládlo něco neuvěřitelného: tři zlaté medaile za sebou, a to ještě k tomu na přelomu tisíciletí v letech 1999, 2000 a 2001.

„Francouzi se letos vrátili do skupiny A mistrovství světa a zatím si připadají jak na dvorcích Rolanda Garrose – dvakrát 0:6." – vtipné spojení hokeje s tenisovým sportem, přesněji s tzv. kanárem, tudíž nejhorším možným způsobem v tenisu prohrát set.

Pavel Záruba
Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Až bude někdo Haškovi tesat sochu, musí ho vyobrazit v rozkleku.“ – reakce na neprůstřelný způsob bránění branky naším výtečným gólmanem Dominikem Haškem.

„GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!“ – doslova po každém gólu českého národního týmu. Pokud se jedná o rozhodující či těsně před koncem hrací doby vyrovnávací gól, jen si přidejte pár óček.

„Rachna, kachna to to letělo!!!“ – nejspíše nejdůležitější a nejznámější výrok Záruby po fantastickém vyrovnávacím gólu proti Švédům v MS 2010, 7 vteřin před koncem hrací doby. Tento gól zajistil Čechům nejen výhru proti Švédům v semifinále, ale i doposud poslední zlatou medaili našeho národního týmu.

Zdroje: