Exotického hezouna Paola z Přátel byste nepoznali. Cosimo Fusco sice zešedivěl, ale ženská srdce by mohl lámat i dnes

Exotického hezouna Paola z Přátel byste nepoznali. Cosimo Fusco sice zešedivěl, ale ženská srdce by mohl lámat i dnes
V první sérii legendárního sitcomu se po Rachelině boku objevil pohledný Ital, což překazilo Rossovy plány. Jak se Cosimo Fusco k roli nachomýtl a odkud ho ještě známe?

Cosimo Fusco je skutečně Ital každým coulem, narodil se v roce 1962 v jihoitalském městě Matera, a přestože studoval v Římě, Paříži i Los Angeles, angličtina tehdy nebyla jeho silnou stránkou. V devadesátých letech byla jeho herecká hvězda teprve na vzestupu, přesto všechno již tehdy dostal svoji nejpopulárnější roli. On sám byl vůči tomuto angažmá skeptický, tvůrci Přátel jej ale přesvědčili, že anglicky nehovořící Jihoevropan je přesně to, co seriál potřebuje. 

Fusco, ve svých dvaatřiceti letech chlapec jako ze žurnálu, se poprvé objevil v sedmé epizodě první série „Bez proudu“. Žil ve stejném domě jako Rachel a vzplanula mezi nimi láska na první pohled. Jak jinak, když Paolo téměř nemluvil anglicky. Pokyny pro Fusca byly stručné – nesměl mluvit anglicky, zato mohl říkat v italštině cokoli ho napadne. Objevil se celkem ve čtyřech epizodách, než se při masáži snažil sbalit Phoebe a Rachel se s ním rozešla. V samotné Itálii ale znají Fusca z Přátel trochu jinak. V tamním dabingu se Paolo jmenuje Pablo a je Španěl. 

Kromě italštiny umí také francouzsky a dnes již výborně anglicky, je mu tak otevřen evropský i americký filmový trh. V jeho filmografii převládají spíše drobné filmové i seriálové role, znát jej ale můžeme také z větších projektů, například z akčního thrilleru s Nicolasem Cagem 60 sekund (2000), historického seriálu Řím (2007) nebo Coco Chanel (2008). Ani ve svých téměř šedesáti letech nezahálí, střídavě pobývá v Itálii a Americe, kde pracuje na nových projektech V příštím roce ho uvidíme v připravovaném filmu The Manuscript po boku Jamieho Foxxe, Scotta Eastwooda a Jeana Reno. Z jeho osobního života není známo příliš. Ve volném čase se věnuje široké škále sportů, od boxu až po aerobik.