Nejčastější mýty, se kterými se v oblasti šití setkáváme

Nejčastější mýty, se kterými se v oblasti šití setkáváme
Je pravdou, že šití, pletení či háčkování již není jen výsadou našich babiček a přežitek z dob minulých. Tenhle koníček se stává čím dál tím modernější – a to i v domácnostech s mladými lidmi. Takže nezáleží na tom, jak dlouho se šití či pletení věnujete, všichni máte jednoho společného jmenovatele – a to jsou ty nejčastější mýty o šití.

Šijeme proto, abychom ušetřili

Vyvrácení tohoto mýtu je naprosto jednoduché – šití je přeci koníček jako každý jiný. A fakt, že si dokážete ušít či uplést něco na sebe, či jen šálu nebo čepici - je jen třešničkou na dortu tohoto oblíbeného koníčku.

Je úplně jedno, jaký máte šicí stroj

Tenhle mýtus je často používaný z toho důvodu, že se žádné hospodyňce zrovna nechce „vyhazovat“ moc peněz za šicí stroj. Musíte ale myslet na to, že není stroj jako stroj, a nevyplatí se na něm zrovna šetřit. Na kvalitním stroji se vám samozřejmě bude jednodušeji šít.

Našla jste levnou látku? Okamžitě ji kupte!

Pokud uvidíte nějakou opravdu výhodnou látku, raději se za chvíli zastavte a zeptejte se sama sebe – Proč je vlastně tak levná? Pokud je to z důvodu, že se jedná o doprodej – jasně, běžte do toho – super nákup! Pokud ale na důvod nemůžete přijít, raději dejte ruce pryč – mohla byste při následném šití přijít o spoustu nervů.

Jaké jsou další mýty?

  • Vlnu a hedvábí musíte dát vždy do čistírny.
  • Z hedvábí se složiti šije, a ještě hůř se nosí.
  • U nažehlovací výztuhy rozhoduje cena.

A co vy, také doma šijete, nebo pletete?

Zdroj:

  • autorský text