Znamení zvěrokruhu a stáří: Bude pro vás stárnutí obtížné nebo si ho naopak užíváte?

Znamení zvěrokruhu a stáří: Bude pro vás stárnutí obtížné nebo si ho naopak užíváte?
Ne každý je fanouškem oslav svých narozenin. Možná ani nemáte nic proti stárnutí, ale když přijde na velkou oslavu, kdy všichni vědí, že máte narozeniny, možná se trochu zarazíte.

Taky možná patříte k těm, kteří milujete přijímání dárků a oslavy.

Ať už jste součástí jakékoliv z těchto skupin, tak narozeniny každý rok přijdou a s nimi i stárnutí. O tom, jaké bude stárnutí pro vaše znamení v měsíci listopadu, se dočtete na následujících řádcích.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jakožto spontánní a impulzivní povaha můžete působit dojmem, že ještě nejste zcela připraveni dospět. Ve skutečnosti se chcete jen ujistit, že i ve vyšším věku budete moci žít vzrušující život. Jako Beran narozeniny nesnášíte, ale myšlenky na budoucnost vás mohou trochu znervózňovat. Ve skutečnosti se chcete jen ujistit, že jste připraveni na všechno, co vám život přinese. 

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jako Býk máte rádi pocit zodpovědnosti a pocit, že máte něco na starosti. Často odpočítáváte dny do svých dalších narozenin, protože víte, že s nimi přijde ještě větší zodpovědnost a dospívání. Není vám cizí tvrdá práce a víte, že pokud v životě něco chcete, musí být vítězem a tvrdě pro to pracovat. Ale to vám nevadí a změny společně se stárnutím si užíváte.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jako Blíženec vnímáte dospívání jako spoustu nové zodpovědnosti a obětí. Raději byste žili nespoutaně a bez starostí. Stárnutí berete jako nepříliš nenápadný budík, který vám připomíná, že se věci nakonec budou muset změnit. Nestýská se vám po minulosti, ale rozhodně také neradi přemýšlíte o budoucnosti.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jakožto Rak se stárnutí nijak zvlášť nebojíte, ale vědomí, že stárnete, pro vás může být zdrcující. Přestože vás myšlenky na budoucnost mohou stresovat, stejně tak vás těší, že můžete stárnutí vytěžit na maximum. Možná vám jako Rakovi chvíli potrvá, než najdete sebedůvěru, ale jakmile ji najdete, budete stárnout s grácií.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Rádi se těšíte na své další narozeniny, protože je to den, který je věnován vaší oslavě. Jako Lvi se na budoucnost a stárnutí těšíte, protože víte, že to nejlepší vás teprve čeká. Přesto nechcete mít pocit, že vaše zvědavost a vzrušení ze života už vyvrcholily. Chcete vědět, že se vám bude dařit dlouho do stáří. 

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jako Panna jste stará duše, dospělá už od narození. Někdy máte problém navázat vztah s lidmi vašeho věku, a proto mnohem raději vedete hluboký rozhovor s někým, kdo toho zažil mnohem víc než vy. Jako Panna milujete myšlenku, že se budete i s přibývajícím věkem dál učit ze života. Víte, že stárnutí je pro vás jen další příležitost plná možností.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vnímáte, že často se vám nedostává uznání za vaši tvrdou práci na tom, abyste měli ty nejlepší věci v životě. Život je pro vás jako Váhy o tom, abyste se naučili, co je důležité a co ne. Poučili jste se ze svých chyb v minulosti a víte, co od života chcete. Stárnutí je pro vás přirozená věc, která jde ruku v ruce s neustálým zlepšování a prací na sobě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jako Štír se často obáváte, že jste se dostatečně nepoučili ze svých chyb z minulosti a nejste připraveni stárnout. Kdykoli myslíte na stárnutí, přemýšlíte o tom, jak dělat určité věci, jak zvládat konkrétní situace a být dospělým, zatímco ve skutečnosti je život jedna velká lekce. 

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Jako Střelec myšlenku na stárnutí nenávidíte, protože to pro vás znamená stále méně času na užívání si života. Jste znamení zvěrokruhu, které žije tady a teď. Nechcete myslet na budoucnost, je to pro vás příliš děsivé. Nikdy jste jako Střelec nebyl z těch, kteří by se chtěli usadit nebo se zavazovat do budoucna, a to s sebou stárnutí nese. 

Kozoroh (22.12. – 20. 1.)

Jako Kozoroh jste jedním z těch znamení zvěrokruhu, které nikdy nedosáhne vrcholu. Rok od roku se zdá, že se s přibývajícím věkem jen zlepšujete, že se vám v životě daří ještě více a že si kladete stále více cílů. Stárnutí není překážkou pro vaší tvrdou práci, protože chcete všem ukázat, co ve vás je. 

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Neradi přemýšlíte o stárnutí a budoucnosti, protože máte ještě spoustu věcí, které chce dokončit dnes. Ve skutečnosti ve vás stáří může vyvolat paniku, protože to znamená, že se blíží konec dalšího období a dalšího roku. Jakožto Vodnář toho máte na talíři hodně a na seznamu úkolů ještě mnohem víc, takže často nejste na stárnutí připravení. 

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Jako Ryby máte ze stárnutí dost smíšené pocity. Na jedné straně můžete být nadšení ze všeho dobrého, co vás čeká. Na druhou stranu si můžete vytvořit představu o nehezké budoucnosti, což je ale často falešný poplach. Máte velkou představivost a chcete mít možnost jít za svými sny bez výčitek. 

Zdroje: