Známý herec a mim Jaroslav Čejka dožívá v domově důchodců, bez rodiny, pouze s myšlenkami na zemřelou maminku

Známý herec a mim Jaroslav Čejka dožívá v domově důchodců, bez rodiny, pouze s myšlenkami na zemřelou maminku
Komu se nevybaví jméno Jaroslav Čejka, jistě si vzpomene alespoň na Pana Slepici. Známý herec, mim a imitátor má 84 let a s psychicky podlomeným zdravím dožívá v domově pro seniory.

20 filmů, Pan Slepice a Tina Turner

Rodák z Ostravy se celý život živil jako herec, tanečník a mim. Objevil se ve dvaceti celovečerních snímcích, pamatovat si jej můžeme například z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci, nebo ze slavného muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Jeho největší vášní byl ale tanec a němé divadlo, díky kterému se proslavil asi nejvíc, zvláště pak když předváděl chování slepice. Se scénkami na toto téma vystupoval hlavně v Silvestrovských programech, říkal si Pan Slepice. Do paměti televizních fanoušků se dostal také jako skvělý imitátor, když napodoboval vystoupení slavné Tiny Turner.

Čtěte také: Do hereckého nebe odešla představitelka veselé a praktické Anči z Krkonošských pohádek, Hana Maciuchová

Je úplně sám

Jaroslav Čejka se nikdy neoženil a nikdy nezaložil rodinu. Celý život se hrdě hlásil ke své homosexuální orientaci, což nebylo vždy veřejností pochopeno. Celou dobu žil se svou maminkou, o kterou se také staral, když onemocněla. S maminkou měl velice vřelý vztah, možná proto, že byl také jedináček. Když umřela, ztratil vlastně celou rodinu. 

Čtěte také: Valentina Těreškovová: Kosmonautka, která svou vesmírnou misi strávila v nevolnostech a v hysterii

V domově důchodců ho navštěvuje pouze jeden kamarád, podle kterého na pana Čejku ostatní přátelé dávno zanevřeli, přestože neměli důvod. Nikdo za ním na návštěvy nechodí, Jaroslav Čejka je tak většinu času sám, společnost mu dělá pouze urna s popelem jeho matky, kterou se rozhodl uchovat.

Čtěte také: Nejbohatší ženy naší země podle Forbes. Jestlipak znáte tyto miliardářky z České republiky

Alzheimerova a Parkinsonova choroba

Již několik let se potýká s vážnými zdravotními problémy, kdy jej ničí Alzheimerova a Parkinsonova choroba. Podle jeho kamaráda, který za ním občas chodí na návštěvu si někdy vede dobře, má náladu na konverzaci a do jídla, jindy je to ale úplně naopak. Opravdu smutný konec člověka, který celý život rozdával úsměvy.

Čtěte také: Brigitte Bardot: Žena, která se nebála být svůdná v době, kdy byla smyslnost považovaná za neslušnost