4 znamení zvěrokruhu, která špatně snáší kritiku. Jak ji prožívají?

4 znamení zvěrokruhu, která špatně snáší kritiku. Jak ji prožívají?
Kritika může být hodně nepříjemná, ale je také důležitá pro naše ponaučení a zlepšování. Někteří z nás ji však ani tak nedokáží přijímat, berou ji velice emotivně a je pro ně těžké se s ní vypořádat. Patříte mezi ně také? To nám prozradí právě vaše znamení!

Váhy

Váhy si jakoukoliv kritiku berou až moc osobně. Připadá jim totiž jako by ostatní útočili přímo na jejich osobu a poté si myslí, že dělají všechno špatně. Nedokáží přijímat ani konstruktivní kritiku, protože na ně působí jen negativně a připomíná jim, že udělaly něco špatně.

Zdroj: A Autor: andriano.cz / Shutterstock

Mohou se proto hodně bránit a snažit se samy sebe co nejlépe ospravedlnit.

Pokud jim tedy chcete poradit, aby něco dělaly jinak, snažte se být co nejjemnější a nejpříjemnější a raději nezabíhejte až moc do detailů.

Nedokáží přijímat ani konstruktivní kritiku, protože na ně působí jen negativně a připomíná jim, že udělaly něco špatně.

Ryby

Ryby jsou od přírody citlivé, starostlivé a záleží jim na tom, co si o nich ostatní myslí. Kritiku berou velmi emotivně a dokáže jim výrazně srazit sebevědomí. 

Konstruktivní kritika pro ně také vůbec nefunguje, protože z negativních komentářů si nikdy nedokáží vzít nic dobrého. Když je nějaký komentář obzvláť urazí, zmizí ve svém vlastním světě fantazie a budou se problému snažit vyhnout.

Kritika u Ryb tedy rozhodně není dobrý nápad a je lepší se s nimi na všem raději v klidu a soucitně domluvit.

Rak

Raci kritiku snášejí o něco lépe. Když ji dostanou od někoho, koho mají rádi a věří, že se díky ní mohou zlepšit, tak ji v klidu přijmou. Když jde však o tvrdší kritiku, o které si myslí, že si ji nezasloží, tak jim může trvat o něco déle než se s ní vypořádají. Občas se proto raději uzavřou do sebe a začnou problém řešit, až když se budou cítit o něco lépe.

Zamyslete se tedy, jestli bude vaše kritika pro Raka vhodná a až potom se mu snažte poradit. Jinak byste si s ním totiž mohli i naprosto zničit váš vztah.

Panna

Panny jsou zkrátka perfekcionisté a moc dobře to o sobě vědí. Často si tedy i samy o sobě myslí, že jsou bezchybné nebo dokonce těmi nejchytřejšími v místnosti.

Kritiku proto většinou snáší špatně. Znamená to totiž, že také dělají chyby a nejsou tedy tak perfektní, jak by si představovaly. Obzvlášť nesnesou, když se je snaží kritizovat a shazovat někdo, kdo není v oboru žádným expertem a jeho argumenty nejsou vůbec nijak podložené.

Pokud je ale kritika dobře formulovaná a založená na pravdivých a rozumných argumentech, dokáží ji v pořádku přijmout a něco si z ní odnést.

Než tedy Pannu začnete kritizovat, raději mějte dobře připravená fakta, jinak by to nemuselo dopadnout dobře.

Zdroj: