Znamení zvěrokruhu: Gurmán aneb která jídla jsou pro jaké znamení zvěrokruhu ta pravá?

Znamení zvěrokruhu: Gurmán aneb která jídla jsou pro jaké znamení zvěrokruhu ta pravá?
Hvězdy daly každému znamení zvěrokruhu do vínku jisté chutě a slabosti pro určitá jídla. Pokud často tápete nad tím, co vařit pro svou druhou polovičku, aby z toho měla to pravé gurmánské potěšení, můžete se nechat inspirovat naším gurmánským horoskopem, který vám prozradí, která jídla jsou, pro jaké znamení zvěrokruhu ta pravá a s kterými tedy nikdy nešlápnete vedle.

Beran

Pro Berany je typické, že s jídlem velmi rádi provádí různé experimenty. Často se ovšem díky nedostatku času ubírají k nezdravým jídlům, které pro ně představují fast foody a různé kalorické polotovary, které pro ně nejsou vůbec nikterak prospěšné. Jelikož zároveň Berani milují pohyb a aktivní život jim není cizí, do svého jídelníčku by měli zařadit spíše lehčí jídla, více ovoce a zeleniny a také luštěniny a ryby.

Býk

Býk si velmi rád dopřává kvalitní a plnohodnotná jídla, která jsou často i více tučná. Býci rovněž ujíždí na sladkém, tudíž je potěší nejen tabulkou čokolády, ale také různými bonbony či třeba sladkým popcornem. Na základě svého jídelníčku by ovšem nebylo vůbec na škodu do něj zařadit i čerstvé ovoce a namísto cukru začít používat alternativní druhy sladidel, které jim kromě sladké chuti dodají také potřebné živiny. Býk, který se chce udržovat v kondici by rovněž neměl zapomínat na zakysané mléčné výrobky a ořechy.

Blíženci

Problémem Blíženců je, že se v oblasti jídla příliš nehlídají. Jídlo je pro ně pouze nutnost, a tak se jím příliš nechtějí zaobírat a ztrácet jídlem čas. Paradoxem je, že Blíženci poměrně rádi vaří, ale výsledné jídlo je zase až tak nezajímá. Mají spíše radost z toho, že jejich pokrm chutná zbytku rodiny a také si rádi užívají společnost, která se u jídelního stolu sejde. Pokud ovšem chcete Blíženci připravit skutečně gurmánský zážitek se vším všudy, připravte mu například panenku se šťouchanými bramborami a zeleninou. Pokud mu k tomu nalijete sklenku dobrého vína, bude vás milovat.

Rak

Raci více než jídlo samotné milují stolování a také vaření ve společnosti své rodiny. Dávají vždy ovšem přednost kvalitním surovinám, které jsou jejich zdraví prospěšné. Často se jim ovšem nepodaří dobře ukočírovat své emoce a začnou se přejídat sladkými a nezdravými pokrmy. V jídle je rozhodně nepotěšíte tučným masem a mléčnými výrobky, s jejichž trávením mají velké potíže. Raci milují luštěniny, zeleninu a různá semínka.

Lev

Potěšit lva v oblasti jídla je poměrně velmi náročné. Lvi si totiž libují na jídle v drahých a luxusních restauracích. Jejich sklony k popíjení drahého alkoholu během jídla jim ovšem často gurmánský zážitek naprosto zničí. Stejně tak jako prázdné kalorie, které získávají z tučných sýrů a uzenin, které k alkoholu často konzumují. Radost tomuto znamení ovšem můžete udělat například jídlem z avokáda či dýňovou polévkou.

Panna

Panny vesměs nemají velké problémy s jídly, která jsou pro ně zdravá. Rády se totiž udržují v kondici a tím pádem je pro ně velmi snadné vypadat dobře. Jejich problémem jsou ovšem neřesti, kterým propadají, když jim není zrovna do smíchu. Pokud chcete potěšit Pannu dobrým jídlem či jí uklidnit v momentě, kdy zažívá stres, může být ku pomoci dobrá kvalitní čokoláda, kterou můžete zakomponovat i do hlavního chodu.

Štír

Štíři mají slabost pro sladké pokrmy. Ví, že jejich postavě sladké příliš nedělá dobře, ale i přesto se nemohou naučit ovládat se. Štíři by v první řadě měli začít myslet na to, že jíst pouze sladké výrobky pro ně bude mít neblahou dohru v podobě kil navíc a špatné nálady.

Váhy

Váhy všeobecně jídlo velmi milují. Jejich slabou stránkou jsou sladkosti, kterým neumí odolat v žádné formě. Mají také sklony k tomu, že drží extrémní diety, které nejsou rozhodně vyvážené a už vůbec ne zdravé. Váhám rozhodně uděláte radost nějakým sladkým zákuskem, zmrzlinou či jinou laskominou.

Střelec

Střelce ze všeho nejvíce potěší exotické jídlo. Střelci mívají často velmi dobré trávení a nedělá jim tak větší problémy sníst i jídlo, které je pro mnohé z nás zapovězenou zemí. To ovšem v žádném případě neznamená, že se Střelci soustředí pouze na zdravá a plnohodnotná jídla. Vzdát by se měli především pálivých pokrmů a do svého jídelníčku zařadit více ovoce a také zeleniny.

Kozoroh

Kozoroha lze potěšit jedině ryze českým jídlem. I přesto, že jim těžká jídla z české kuchyně nedělají příliš dobře, nechtějí si jí nedopřát. Naštěstí do svého jídelníčku zahrnují také dostatek ovoce, zeleniny i mléčných výrobků, tudíž z tohoto hřešení nemají výčitky.

Vodnář

Vodnáři se snaží zejména myslet na své zdraví, a tak do svého jídelníčku zařazují nízkokalorické potraviny a také zdravé doplňky stravy. Mimo jiné zbožňují experimentování v kuchyni. Mezi Vodnáři je navíc vysoké procento vegetariánů, jelikož toto znamení špatně tráví maso.

Ryby

Ryby si skutečně umí vychutnat každé jídlo. Ve vaření jsou kreativní a umí si ho užívat. Často je ovšem trápí problémy, které jsou spojené s překyselením jejich organismu. Měli by se tak více vyhýbat živočišným výrobkům. Omezit by na nějaký čas měli nejen uzeniny, ale také mléčné výrobky a salámy.

Zdroj:

  • autorský text