Znamení, která mají dobré organizační schopnosti. Dokážete si ve všem udělat pořádek i vy?

Znamení, která mají dobré organizační schopnosti. Dokážete si ve všem udělat pořádek i vy?
Ne všichni mohou být schopnými organizátory a nadřízenými. Svou roli v tom hraje také astrologie, protože některá znamení v organizačních schopnostech vynikají a jsou pro vůdčí pozice doslova narozená. Také si umíte vše správně naplánovat a dovést své svěřence ke správnému cíli?

Panna

Panny milují všemožné systémy, plány a strategie. Organizace je pro ně jednoduše základ a nedají na ni dopustit. Uplatňují ji nejen doma při skládání oblečení nebo uklízení šuplíků, ale také v práci, kde mají své pracovní místo neustále v dokonalém pořádku.

Perfektně zorganizovaný je i jejich rozvrh, ve kterém dokáží skloubit práci, přehnanou péči o domácnost i všechny své zájmy. Své organizační schopnosti uplatňují také při plánování různých akcí. Díky tomu umí svůj tým dovést k úspěchu, i kdyby všichni ostatní ztráceli naději. Vymyslí totiž svůj akční plán a všechno je hned jednodušší.

Narozdíl od některých vůdčích znamení však netouží být středem pozornosti. Naopak jim může být nedostatek soukromí velmi nepříjemný. Přestože jejich smysl pro organizaci nikdo nepřekoná, kvůli svému perfekcionismu jsou ve vedení hodně přísné.

Když se totiž někdo nepřiblíží jejich dokonalým představám, nestojí jim za námahu. Proto jako jejich podřízení dbejte na tvrdou a bezchybnou práci. Právě ta vám u Panen udrží místo.

Lev

Lvi jsou takovými důležitými manažery i ve svém vlastním životě. Rádi plánují a umí všechny vztahy, události a dlouhodobé plány udržet pod kontrolou. A že jich v jejich společenském a divokém životě opravdu není málo.

Rádi se vrhají do všemožných projektů, i když svůj pracovní rozvrh mají přeplněný k prasknutí. Vědí totiž, že na něco určitě přijdou a stihnou dokončit vše, co si nasmlouvali. A většinou se jim to opravdu daří. Time management a chytré rozdělování práce patří mezi jejich silné stránky. A právě ty se hodí do každého týmu.

Jako šéfové si umí dobře zorganizovat svůj tým a každému dát na starost přesně to, v čem vyniká. Vědí, že všechnu práci nezvládnou sami, a tak ji raději předají někomu jinému. Na rozdíl od Panen tedy nemají sklony druhé tolik kritizovat, protože vědí, že bez nich by to nikdy nedokázali.

Právě proto umí být v týmu skutečně efektivní a úspěšní. Navíc je jejich podřízení či kolegové mají často v lásce, a to hlavně pro jejich charisma a smysl pro humor, kterému se jen těžko odolává.

Ve vůdčích pozicích se Lvi zkrátka vyžívají. Mají rádi, když se před ostatními mohou předvést nebo když poznávají nové lidi. Navíc jsou sebevědomí a nebojí se vystupovat před davy lidí, takže fungují dobře také jako mluvčí nebo zástupci firem.

Štír

Štíři jako vůdčí typy sice na první pohled nevypadají, nenechte se však zmást jejich záhadným chováním. Jsou to samotáři a nevěří jen tak někomu, proto si od ostatních raději drží odstup.

Na druhou stranu jsou však schopnými organizátory, kteří umí pracovat pod tlakem a zůstávají v klidu, i když se zrovna nedaří. Umí dobře řešit problémy a krizové situace a podobně jako Lvi umí rozdělovat práci mezi druhé. Někdy to ale trochu přehání a mohou se odhodlat dokonce až k manipulaci.

Jejich stinnou stránkou je totiž kromě odtažitosti také to, že touží po moci a kontrole a snaží se jí dosáhnout všemi možnými prostředky. Pokud jsou tedy ve vůdčích pozicích, měli by tyto své touhy ovládat a snažit se přispět ke štěstí celého týmu, nejen sebe.

Díky svým ambicím a cílevědomosti si sice umí jít za svým, ale možná je pro ně i pro druhé lepší, když pracují na svém vlastním projektu, kterému šéfují jen oni. Nenechají se ovládnout svými silnými emocemi, a tak jim práce o samotě vlastně vůbec nevadí. Pokud si ale s lidmi ze svého týmu sednou, práce jim půjde mnohem rychleji od ruky.

Kozoroh

Kozorozi jsou trpělivými a tvrdě pracujícími plánovači. Umí vytrvat a jsou hodně ambiciózní, takže když za něčím chtějí jít, prostě to promyslí a systematicky se dostanou až ke zdárnému výsledku.

Jako vedoucí si umí získat respekt a svůj tým umí dobře vést. Rádi mají všechnu svou práci zorganizovanou a naplánovanou, takže se i jejich podřízení budou pravděpodobně muset držet pevně daného rozvrhu. Rutiny jsou pro ně základem, takže právě rozvrhy jim dodávají potřebný klid a jistotu.

Na druhých oceňují hlavně odhodlání a pracovitost, takže pokud na ně chcete zapůsobit, udělejte ještě více, než vám naplánovali.

Jsou sice poměrně tolerantní a trpěliví, ale narozdíl od Lvů od nich příliš humorný přístup nečekejte. Když se s vámi ale sblíží, vytvoříte si silné pouto, které se jen tak neroztrhne. A to se v pracovním prostředí bez pochyby hodí.