Znamení zvěrokruhu, která nikdy nevyrostou ze svých dětských strachů

Znamení zvěrokruhu, která nikdy nevyrostou ze svých dětských strachů
Když jsme byli malí, rodiče nás děsili všemožnými monstry i cizími lidmi, kteří nás odnesou, a my své rodiče již nikdy neuvidíme. Tímto nás učili, jak se máme chovat, abychom v tomto světě přežili. Avšak patříte-li do jednoho z těchto znamení, tyto strachy z dětství vás pronásledují dodnes.

Ryby (19. února – 20. března)

Neustále se nacházíte v minulosti – vždy si vybavujete vaše vzpomínky, hlavně na dětství a ranou pubertu. Na tom není nic negativního, dokud se nenacházíte ve stavu úzkosti nebo ve stresu. Pokud se tak stane, začnete si vybavovat převážně negativní vzpomínky, což znamená i všechny strachy.

Nezáleží na tom, čeho jste se v dětství báli, vrací se to v různé intenzitě a zhoršuje to váš psychický stav. Nikdy z toho nevyrostete. Jste extrémně citliví a to, co jste zažili v dětství, vás nikdy neopustí, spíše vás to bude táhnout ke dnu po psychické stránce. Pokud se vám v přítomnosti vůbec nedaří, začnete se trápit nejen přítomností, ale také horší částí minulosti.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Nedokážete se vyrovnat se svými emocemi a již od dětství jste se učili, jak všechno vyřešit vaším vlastním způsobem bez pomoci ostatních lidí. Již od dětství jste měli strach ze zklamání sebe sama. Tento strach vás ovládá a bude ovládat až do konce vašeho života.

Pokud vás tento strach naplno ovládne, můžete začít jednat iracionálně, poněvadž nejste zvyklí, že se něco dostane mimo vaši kontrolu. Pokud se vám nedaří, máte nutkání před ostatními předstírat, že jste naprosto v pořádku a nic jako neúspěch pro vás neexistuje, ve vašem nitru však tento strach roste a přikrmuje se vaší nevědomostí, jak to všechno budete schopni vyřešit.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Často se u vás stává, že vás sužují vaše zážitky z minulosti. Určitě víte, že nikoho ve svém životě nepotřebujete, že se dokážete o všechno postarat sami a nikomu se nepotřebujete svěřovat. Toto vzniklo z vašeho traumatu z dětství, kdy jste předpokládali, že pokud někomu něco svěříte, on toho zneužije ve svůj prospěch.

Dokonce i když kolem sebe máte lidi, kteří vás ve všem podrží a udělají pro vás první poslední, vy jim nedůvěřujete a raději trávíte čas o samotě. Někdy máte pocit, že všichni lidé jsou falešní a jejich vstřícný přístup je zvolen jen proto, abyste jim uvěřili, a oni vás pak zranili, kdykoliv se jim to bude hodit. A izolace od ostatních jen podporuje vaše další strachy a hrůzy z dětství, avšak vy se nesnažíte to změnit, poněvadž nikdy nevíte, kdo vaší slabosti využije.

Zdroj článku: