Jak je vaše znamení náchylné k nemocem?

Jak je vaše znamení náchylné k nemocem?
Nemocem se nevyhýbá vůbec nikdo a každého bohužel někdy něco potká. Ze všech stran se na nás přitom valí rady, jak předejít té a pak zase jiné nemoci. Víte ale, na co skutečně byste si konkrétně vy měli dát pozor?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani jsou stejně jako ono zvíře velmi odolní a téměř netrpí žádnými nemocemi. Nejčastěji vás ale postihují bolesti hlavy a vyšší tlak. To může být vaší výbušnější povahou, kvůli které se častěji dostáváte do stresu. Vaše tělo to může oslabovat, nicméně jako první to pocítíte na své psychice. Měli byste se proto šetřit v rozčilování, jinak vás může postihnout mrtvice či infarkt.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Stejně jako Berani se Býci těší velice silnému organismu, nicméně jak Býci máte rádi svoje pohodlí a nemusíte tak dbát na dostatek fyzického pohybu. Vaším největším nepřítelem je tedy obezita a bolesti páteře či nohou. Spolu s vyšším příjmem kalorií vám hrozí žlučníkové nebo cévní potíže.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Chlad a průvan jsou velkým nepřítelem Blížencům. Trpíte bronchitidami častěji než ostatní, stejně jako záněty uší a krku. Měli byste se proto více starat o svůj teplotní komfort. V dospělosti se vám pak mohou projevit revmatické bolesti a chronické záněty plic.

Rak  (22. 6. – 21. 7.)

Kvůli vaší bázlivosti a strachu si můžete v dětství užít mnoho bolestí žaludku a jiných nervových potíží. Z toho postupně vyrostete, nicméně citlivost žaludku zůstává, a tak vám mohou dělat potíže těžko stravitelná jídla. Častěji se u vás také objevují anémie a u žen pak zánět prsu při kojení.

Lev (22. 7. – 22. 8.)

Lvi se ze svých onemocnění velice rychle zotavují, proto příliš netrpíte na chronická onemocnění. Pro svou energičnost si však nemusíte všimnout, že se přepínáte a něco na vás leze – nemoc pak udeří v plné síle. Musíte se naučit odpočívat, abyste tyto nemoci nepřecházeli. Váš nejcitlivější orgán je srdce. Sklony proto máte k infarktům a trombózám.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Ačkoliv kolikrát nechcete, Panny se někdy tak přehnaně pozorují, až si vypozorujete nemoc, kterou ani mít nemusíte. Může se vám taky stát, že svým negativním myšlením svoje stonání zhoršíte a doktora skutečně budete potřebovat. Doopravdy ale častěji trpíte na nemoci spojené se střevy, například zánětem slepého střeva, a také žaludečními vředy.

Znamení panny, Zdroj: Yakim_Art / Shutterstock

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jako váhy máte organismus zdravý a pravděpodobně se dožijete dlouhého věku. Kvůli své potřebě skrývat své pocity ale budete trpět na neurologické potíže, nespavost nebo zažívací problémy. Citlivá je také vaše kůže na různá podráždění, ekzémy a spáleniny. Pozor si taky dejte na ledviny – záněty ledvin se u vás mohou objevovat častěji.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

U Štírů bývají časté potíže s pohlavními orgány. Ženy trpí na poruchy menstruačního cyklu a muži zase na prostatu. Pokud také rádi střídáte partnery, přidávají se ještě sexuálně přenosné nemoci. Běžné u vás mohou být angíny a jiné nemoci projevující se zduřelými uzlinami.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vaše dobrodružná povaha vás často vede do nebezpečných nebo krajních situacích, a proto si jinak zdravý organismus můžete poškodit. Máte rádi sport a pohyb a s tím se vážou rizika zlomenin nebo natržených šlach. Později se pak mohou objevovat bolesti v bedrech a problémy se sedacím nervem.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi bývají často nemocní jako děti. V dospělosti se vám však nemoci budou vyhýbat obloukem, nicméně dejte si pozor na postupně se rozvíjející znaky nějaké choroby. Pro Kozorohy jsou totiž typické pomalu vznikající chronická onemocnění, na která se může někdy přijít až pozdě. Vaše slabé orgány jsou mícha, zuby, klouby a uši. 

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Na klasická sezónní onemocnění býváte imunní, zvýšenou pozornost ale dejte nohám, srdci a očím. Máte rádi jakoukoliv aktivitu, ale přetahováním vašich možností to odnese vaše srdce. Pokud vykonáváte sedavé zaměstnání, pečujte o své nohy a předcházejte křečovým žilám.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vaše citlivá povaha silně reaguje na vnější vlivy, a proto průběh vašich nemocí může být mnohem horší, pokud si nedopřejete dostatek času jen pro sebe. Silněji také cítíte fyzickou bolest. Nicméně i přes vaše časté stonání se pravděpodobně dožijete vysokého věku.

 

Zdroj: 

  • KOLEKTIV AUTORŮ. Horoskopy. Ludgeřovice: Nakladatelství Pali, 2010. ISBN 978-80-87389-09-6.
Zdroj článku:
  • KOLEKTIV AUTORŮ. Horoskopy. Ludgeřovice: Nakladatelství Pali, 2010. ISBN 978-80-87389-09-6.