Která znamení si nečistí zuby? 4 znamení, která by se o svůj chrup měla starat více

Která znamení si nečistí zuby? 4 znamení, která by se o svůj chrup měla starat více
Zuby jsou vizitkou člověka. Ovšem to, jaký má kdo úsměv, nerozhoduje pouze genetika, ale také péče, ať už doma nebo u odborníka. Věděli jste, že se každé znamení zvěrokruhu vyznačuje určitým specifikem, co se týče čištění či nečištění zubů? V dnešním článku najdete čtyři znamení, která by se o svůj zubní chrup měla starat více. Pokud nenajdete své znamení, i tak získáte spoustu cenných informací.

Beran – 21.3. – 20.4.

U Beranů velmi záleží na jejich náladě, od čehož se odvíjí i množství péče, které věnují nejen svým zubům, ale i pleti, vlasům a zkrátka celému tělu. Proto hlavně dbejte na svoji vnitřní pohodu a naučte se myslet pozitivně. Budete potom motivovaní, abyste si každé ráno a večer čistili zuby. Když si potom uvědomíte, že to je jakási forma sebelásky, začnete používat i mezizubní kartáček, ústní vodu a škrabku na jazyk.

Pro Berany je totiž důležitá ta racionální stránka. Jakmile se tedy informujete o všech benefitech péče o zuby, budete k tomu přistupovat zodpovědněji. Zkuste najít informace na internetu, ale také se poradit s opravdovým odborníkem.

Kozoroh – 22.12. – 20.1.

Ve většině případů najdete důležitější věci na práci, než se starat o své zuby. Ráno vstanete a hned myslíte na všechny ty povinnosti, co vás čekají, proto si často nestihnete vyčistit zuby. Zkuste se ovšem zamyslet nad tím, kolik času vám to reálně zabere.

Věnujte pár minut kartáčku a pastě na zuby a nahraďte tuto zdravou rutinu něčím, co vám v životě spíše škodí. Například omezte kouření nebo věnujte méně času prohlížení sociálních sítí. Z úst, dásní a zubů vzniká spoustu nemocí, proto bychom o ně měli opravdu pravidelně pečovat. Udělejte si taky z koupelny místo, kde budete rádi trávit čas. Umístěte si tam sezónní dekoraci, oblíbené fotky nebo vonné tyčinky. Během vaší hygieny byste se měli zkrátka cítit pohodlně a spokojeně. Odměnou vám bude lepší zdraví. 

úsměvy
Zdroj: Josep Suria / shutterstock | úsměvy

Váhy – 23. 9. – 23. 10.

Moc nepřemýšlíte nad tím, jak věci děláte. Myslíte si, že je důležité mít splněno, ale už moc nedbáte na provedení. A to platí i u čištění zubů. Pravděpodobně rodiče nebo prarodiče vám v dětství dali špatné návyky toho, jak se starat o svoji dutinu ústní. Mít kartáček a pastu nestačí, musíte totiž vědět, jak správně čistit zuby, ale taky jakou zubní pastu vybrat. Chcete bělejší úsměv nebo vás trápí krvácení dásní? Věnujte více pozornosti těmto otázkám a vytvořte si zdravou rutinu na ráno i večer. Po nějaké době si vše zautomatizujete a nebudete nad tím muset víc přemýšlet. 

Střelec – 23. 11. – 21. 12.

Střelec patří ke znamením, které si opravdu nejméně čistí zuby. Je to ale dáno tím, že mají velmi dobrou genetiku a většinou nemají důvod, aby se o svůj ústní dutinu více zajímali. Od přírody totiž dostali velmi zdravý úsměv. Nezapomínejte ale, že prevence je důležitější než řešení nemoci či problémů. I když tady máte krásné zuby a dásně, nezapomínejte si vyčistit každé ráno i večer.