Žijete s kompatibilním partnerem? Jsou si vaše osobnosti dostatečně podobné, aby to klapalo, nebo jen přežíváte?

Žijete s kompatibilním partnerem? Jsou si vaše osobnosti dostatečně podobné, aby to klapalo, nebo jen přežíváte?
V dnešní době, kdy velká většina vztahů končí rozvodem či rozchodem, je velmi důležité zjistit, zda jste se svým partnerem na stejné vlně a zda vám to ve vztahu bude klapat i do budoucna.

Zda jste s partnerem kompatibilní, to lze odhalit několika ukazateli. Podívejte se na to, jak trávíte volný čas a zda si dokážete navzájem tolerovat své koníčky, pokud jsou některé z nich rozdílné. Jste schopni udělat kompromisy? Dokážete se věnovat svým záležitostem, pokud se partner věnuje svým koníčkům? Nejste na partnerovi příliš závislí? Pokud se momentálně nějakému koníčku nevěnujete, zkuste si otestovat, co by vás mohlo bavit. Může to být například nějaký sport, kreativní činnost jako kreslení nebo nějaké ruční práce. Nezapomeňte, fantazii se meze nekladou, důležité je, aby vás koníček bavil. Nemusíte se trefit hned na první dobrou, důležité je zkoušet různé činnosti. a pokud vás nebudou bavit, můžete jít dál.

Kontakt

Jak často toužíte po setkání? Máte potřebu po kontaktu na stejné úrovni? Někdo má zájem vídat se s partnerem každý den a někomu to postačí jednou týdně. Měli byste na tom být podobně nebo se navzájem domluvit na kompromisu.

Kultura

Jaký máte názor na literaturu, hudbu nebo divadlo? Popovídejte si o vašich názorech na tyto záležitosti. Rozhovory vám mnohé ukážou a dozvíte se, jak je na tom partner po intelektuální stránce.

Jak často toužíte po setkání?, zdroj: adriaticfoto / Shutterstock

Milostné hrátky

Rozumíte si v sexu? Máte podobné požadavky? Baví vás společné milování? Zkoušíte rádi nové věci, nebo jste spíš konzervativní? Zjistěte, zda jste v tomto směru na stejné vlně. Nezapomeňte, nic není dokonalé a na spoustě věcech se dá pracovat. Zvláště v době, kdy opadne prvotní opojení z nového partnerského vztahu. Pokud v sexu nejste sladění, pracujte na tom. Je důležité si o této problematice promluvit a pracovat na problému, který se vyskytnul. Neodklánějte se od problémů a nevyhledávejte uspokojení jinde, není to dlouhodobé řešení a ve finále vám ještě ublíží. Nebuďte pasivní a nevyčkávejte jen na to, co udělá partner. Připravte se na to, že se můžete sladit i za několik měsíců. Každý vztah se rozvíjí a časem bude pevnější a stabilnější než na začátku.  

Víra

Jak jste na tom s vírou? Věříte stejným věcem, nebo se vaše názory rozcházejí? Dokážete v tomto směru najít společnou řeč? Dokážete tolerovat partnerovu víru?

Důvěra

Položte si otázku, jestli můžete partnerovi důvěřovat a jestli se na něj můžete spolehnout? Je zodpovědný a dokáže vám pomoct, pokud máte potíže?

Důležitým aspektem je společná vize obou partnerů do budoucna. Chcete společně cestovat? Nebo chcete založit rodinu? Toužíte po tom oba dva? Pak je vše v pořádku. Problém nastává ve chvíli, kdy má jeden z partnerů pocit, že se musí do určitého životního kroku nutit. Pak to v pořádku není. Měli byste na této otázce pracovat a uvědomit si, co chcete, a co už ne. Opět je důležité si uvědomit, že v každém vztahu je důležitý kompromis, vzájemná důvěra a podpora.

Velice záleží také na tom, jak si rozumíte s rodinou svého partnera a také s jeho přáteli. Máte společný humor? Umíte mluvit o tom, co cítíte? Hádáte se? Jak vaše hádky končí?

Zamyslete se nad tím, zda si dokážete partnera představit jako rodiče pro své dítě. Tento ukazatel vám poví hodně. Které priority preferujete? Je také důležité, abyste měli podobné názory a abyste spolu dokázali komunikovat. Bude to přínosem pro výchovu dětí.

Kompatibilitu vztahu si můžete také ověřit pomocí partnerského horoskopu a podle data narození.