Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě zemské znamení

Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě zemské znamení
Znalost elementu svého znamení zvěrokruhu vám může pomoci v nalezení vnitřního klidu, v práci s negativními emocemi a uvědomění si svých kladů a záporů. Potřebné informace k nalezení podstaty svého znamení a práci s ním najdete v tomto článku.

Co charakterizuje znamení země?

Zemská znamení jsou stabilní, pragmatická a neochvějná. Potřebujete-li poradit nebo pomoc v tíživé situaci, obraťte se na ně, neboť jsou spolehliví a nikdy vás nenechají ve štychu. Nejlepší přátele najdete právě mezi nimi. Je těžké zemská znamení naštvat, ale pokud se vám to povede, buďte v pozoru.  

Přestože jsou praktická, v žádném případě nejsou nudná. Žijí v souladu se všemi smysly, což znamená, že si zakládají na dobrém jídle, kvalitní hudbě nebo sladěném oblečení. Nikdy neopouští rozdělaný projekt, ani neodchází ze vztahu. Mají ohromnou trpělivost a umělecké schopnosti. Nedělá jim problém pracovat na dlouhodobých a náročných projektech, pokud jsou v souladu s jejich hodnotami.

Patříte mezi zemská znamení?

 

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jste páni umělci mezi ostatními znameními ve zvěrokruhu. Používáte svůj vrozený smysl pro krásu a smyslnost, abyste naplnili své sny, a inspirujete tím ostatní. Máte-li dobrý den, jste vytrvalí, pracovití, spolehliví a emočně stabilní, v opačném případě máte sklon k lenosti, majetnictví, žárlivosti a ovládání druhých. Celkově vzato jste jedním z nejvěrnějších znamení, protože ve své lásce a náklonnosti nekolísáte.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Ve zvěrokruhu reprezentujete analytickou mysl. Jste známi pro svoji logiku, praktičnost, vnímavost a rozumnost. K životu přistupujete systematicky a snažíte se do něj vnést řád. Nejvýznamnějšími hodnotami jsou pro vás pravda a spravedlnost a ochotně za ně bojujete. Okolí můžete rozčilovat puntičkářstvím až pedantstvím, jelikož chcete být v každé situaci dokonalí a vyžadujete to i po ostatních.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vaše ambicióznost a pracovitost ostatní udivuje. Nebojíte se převzít odpovědnost, a i když na někoho působíte hrdě a stoicky, jste ve skutečnosti velmi citliví a přemýšliví. Ač se někdy tvrdí, že v sobě kozorozi nosí zášť, umíte naopak velmi dobře reflektovat svoje emoce. Situace kolem vás raději sledujete s odstupem, ale je-li potřeba, vložíte se do nich a snadno za pomocí kreativity najdete řešení.

Jak můžete jako zemské znamení najít rovnováhu?

Důležité je pro vás materiální pohodlí, úspěch a postavení, ale pokud se vám nedaří a necítíte se dostatečně úspěšní, padá na vás sklíčenost a smutek. Proto se naučte každodenní vděčnosti a přijetí stávajícího stavu věcí. Dopřejte si relaxaci u činností jako vaření, práce na zahradě nebo čtení.

Klíčem k vystoupení ze začarovaného kruhu pocitů zklamání a selhání, je všímání si maličkostí a krás všedního dne.

Jak se hodí ostatní elementy k zemi?

Země a země

Dva zemské elementy mohou tvořit velmi stabilní pár. Navzájem si rozumí, naslouchají si a respektují se. Mohou se životem toulat vlastním tempem s vědomím jistého zázemí. Problém nastává jen, když jsou oba pesimisticky ladění a ve svých myšlenkách se utvrzují a stahují dolů.

Země a voda

Země a voda tvoří doplňující se kombinaci. Voda změkčuje zemi, z toho důvodu může vodní znamení vyjadřovat emocionálnější stránku typicky praktického zemského znamení, zatímco zemské znamení může partnerovi vodního znamení pomoci lépe zvládat boje v reálném světě z racionálnější perspektivy.

Země a vzduch

Zemi a vzduch spojuje praktičnost a intelektuální prozíravost. Vztah může fungovat, jestliže jsou oba partneři týmovými hráči. Jakmile začne vzdušný element druhého kritizovat, zemské znamení to nevydrží, stejně tak může být vzdušné znamení frustrováno pomalejším tempem země.

Země a oheň

Jedná se o znamení, která se oboustranně doplňují a usnadňují si cestu životem. Nadšení ohnivého znamení může pomoci inspirovat znamení zemské, aby vystoupilo ze své komfortní zóny. Země naopak může ohnivého partnera uzemnit a umožnit mu se stabilizovat.

 

Zdroje: