Jak souvisí zelený čaj a hubnutí? Opravdu díky němu půjdou přebytečná kila dolů?

Jak souvisí zelený čaj a hubnutí? Opravdu díky němu půjdou přebytečná kila dolů?
Zelený čaj má velmi mnoho kladů, kvůli kterým se rozhodně vyplatí ho pravidelně pít. Zelený čaj totiž perfektně působí jako antioxidant, má pozitivní účinky na naši mysl a rovněž díky pravidelnému pití zeleného čaje můžete začít i hubnout.

Zelený čaj umí perfektně nastartovat náš zpomalený metabolismus a následná kila navíc poté jdou mnohem rychleji dolů.

Přebytečná kila půjdou dolů dříve, než řeknete švec!

Pití zeleného čaje je pro naše zdraví prospěšné již celou řadu let. Díky jeho blahodárným účinkům můžete dokonce také o poznání rychleji zhubnout, což je fantastické. Zelený čaj vzniká obdobně jako čaj černý z čajovníku čínského. Jeho zpracování je ovšem o poznání šetrnější a díky tomu si zelený čaj uchovává více minerálů a vitaminů. Mimo jiné se z něj zdraví prospěšné látky uvolňují pomaleji a postupně, což je pro náš organismus naprosto perfektní zpráva.

Kromě jiného zelený čaj také snižuje hladinu cholesterolu v naší krvi a rovněž působí více než blahodárně proti srdečním chorobám a také revmatu. Jelikož zelený čaj podporuje imunitu, je nesmírně důležité ho pít nejen v období viróz.

Lehké jídlo a zelený čaj je cestou k vytoužené postavě

Pokud se budete stravovat zdravě a k tomu budete pravidelně popíjet zelený čaj, jeho síla v oblasti hubnutí bude ještě o poznání účinnější. Doporučuje se ovšem držet podobnou dietu zhruba týden. Spočívá totiž v tom, že půl hodiny před každým vaším pokrmem vypijete jeden šálek zeleného čaje, který vás velmi dobře povzbudí, a navíc také zasytí. Zcela ideální je vypít denně pět až osm šálků zeleného čaje.

Zdroj: artphotoclub / Shutterstock

Jak hubnutí se zeleným čajem funguje?

Polyfenoly, které se vyskytují v čaji podporují produkci adrenalinu v krvi a tím pádem se tuky spalují mnohem rychleji. Spálíte již tak mnohem více než v momentě, kdy cvičíte. Pamatujte ovšem na to, že není vůbec potřeba dělat nějaký extra silný odvar ze zeleného čaje, ale bohatě stačí pouze jedna čajová lžička tohoto zeleného pokladu. Tu zalijete vodou o teplotě zhruba 80 stupňů a necháte čaj zhruba pět minut louhovat.

Nezapomínejte na pravidelný pohyb

Ani zelený čaj a ani jiné preparáty na hubnutí vám dokonalou postavu nezajistí v případě, kdy se nebudete vůbec hýbat a budete se špatně stravovat. Myslete tedy na to, že ke zdravé životosprávě budete muset zakomponovat také pohyb. Váš energetický výdej musí být za každých okolností vždy vyšší než váš příjem, jinak zhubnete pouze stěží. Jezte tedy pravidelně malé porce, a to několikrát denně. Jednat by se ovšem mělo o lehká a zdravá jídla.

Pokud budete pravidelně cvičit a k tomu pít zelený čaj, úbytek vaší váhy bude zhruba o 45 % vyšší než oproti klasické dietě. Zahřívání našeho organismu totiž přináší zrychlování našeho metabolismu a tím pádem se lépe hubne.

Zdroj: