Zdravotní horoskop na září: Berany potrápí problémy s ledvinami, Vodnáři, pozor na únavu

Zdravotní horoskop na září: Berany potrápí problémy s ledvinami, Vodnáři, pozor na únavu
Zdraví máme jen jedno –⁠ a o to víc si ho musíme vážit. Velmi důležitá je také prevence a podchycení zdravotních problémů hned v začátcích. Pojďme se proto podívat, na co si máte dát v září pozor. 

Beran (21. 3. –⁠ 20. 4.) 

V září by vás mohly potrápit problémy s ledvinami. Dejte si proto velký pozor na pitný režim. Raději se vyhněte alkoholu a nepodceňujte také chladnější období. Sluníčko sice ještě hřeje, ale chladnější vzduch může vaše ledviny pěkně potrápit. Pokud už se ale nějaký problém vyskytne, mělo by dojít k brzkému zlepšení.

Býk (21. 4. –⁠ 21. 5.) 

V září si dejte pozor na dědičné nemoci. Obzvlášť v případě, že se týkají ledvin a močového ústrojí, protože právě ledviny by mohly být velmi oslabeny. Pokud máte v rodině problémy s ledvinami, objednejte se raději na preventivní prohlídku. Pozor si dejte také na velkou únavu a dopřejte si kvalitní spánek a pravidelný odpočinek.

Blíženec (22. 5. –⁠ 21. 6.) 

Pokud vás trápil nějaký zdravotní problém, nebojte se. V září se dočkáte velkého zlepšení. K tomu vám může pomoci také nějaká osoba. Může se jednat o lékaře, ale také o přítele, který vám doporučí třeba nějakou alternativní léčbu, která vám udělá velmi dobře.

Rak (22. 6. –⁠ 22. 7.) 

V září si dejte velký pozor na vaše chronické potíže. Pokud vás již nějakou dobu trápí zdravotní problém, v září by mohl mít komplikovaný vývoj. Nepodceňujte tuto situaci a raději se objednejte k lékaři. Velmi důležité je samozřejmě dodržovat také pokyny lékaře a režimová opatření.

Lev (23. 7. –⁠ 22. 8.) 

Chladnější počasí se blíží. Sluníčko ale ještě krásně hřeje a vy si ani nemusíte pořádně uvědomit, jak moc se ochladilo. A to by mohlo potrápit váš krk, hlasivky a imunitu. Dbejte proto na zvýšený příjem vitaminů a krátká tílka už raději odložte na příští rok. 

Panna (23. 8. –⁠ 22. 9.) 

V září si dejte velký pozor na nejrůznější záněty. Může se jednat nejen o záněty dutin a dýchacích cest, ale také o záněty střev a jiných orgánů. Buďte pozorní, a pokud se nějaké zdravotní komplikace objeví, řešte ji hned a nečekejte, že to jen tak přejde. 

Váha (23. 9. –⁠ 23. 10.) 

Váš zdravotní stav se bude v září zlepšovat. Pokud vás nějaký zdravotní problém trápil delší dobu, v září se můžete těšit na postupné zlepšení. Pozor si ale dejte na zdraví pohlavních orgánů. Bezpečnost je důležitá a na místě.  

Štír (24. 10. –⁠ 22. 11.) 

Září pro vás bude po zdravotní stránce klidným měsícem. Maličko by vás ale mohla potrápit zhoršená imunita. Dbejte proto na vyvážený jídelníček, dostatečný pitný režim, zvýšený přísun vitaminů, a především nezapomínejte na odpočinek. Kvalitní spánek dokáže zázraky.  

Odpočinek je důležitý, Zdroj: Prostock-studio / shutterstock

Střelec (23. 11. –⁠ 21. 12.) 

Pokud se u vás o slovo hlásí nějaké zdravotní problémy, neodkládejte jejich řešení na jindy a začněte s ním hned. V září by totiž vaše nemoc mohla mít poměrně komplikovaný vývoj a těžký průběh. Pokud budete tento problém řešit hned, můžete si ušetřit spoustu trápení.  

Kozoroh (22. 12. –⁠ 20. 1.) 

V září vás mohou potrápit kožní problémy, a především zuby. Pokud jste již delší dobu nebyli u zubaře, naplánujte si preventivní prohlídku. Pokud zubař najde kaz včas, ušetříte si tím nejen velké bolesti, ale také hodně peněz za následné léčení a řešení problému.

Vodnář (21. 1. –⁠ 20. 2.) 

Září by pro vás mohlo být poněkud klidným obdobím. Pozor si ale dejte na únavu. Občas máte sklony přetěžovat své síly, což by se vám mohlo vymstít. Dbejte proto na pravidelný odpočinek a spánek. Některé povinnosti počkají a jiné zase můžete delegovat třeba na členy rodiny. 

Ryby (21. 2. –⁠ 20. 3.) 

V září si dejte velký pozor na stres a psychické vyčerpání. Procházíte si možná těžkým životním obdobím a stres by vás mohl poznamenat i po zdravotní stránce. Pokud už tuto situaci nezvládáte, nestyďte se ji řešit s odborníkem. Není to žádná ostuda a dobrý odborník vám může hodně pomoci.

Zdroj článku:
  • autorský text