Jak si přírodně udržet zdravé a silné zuby

Jak si přírodně udržet zdravé a silné zuby
Silné a zdravé zuby jsou pro vaše zdraví zásadní. Je důležité se o ně dobře starat, pravidelně navštěvovat zubaře a vyloučit špatné stravovací návyky, které by mohly vaše zuby poškodit. I když se o ně můžete skvěle starat, mohou nastat případy, že budou slabé v důsledku nahromadění plaku nebo nedostatku skloviny. Jak udržet své zuby pevné?

Kokosový olej

Domácí bělení zubů je dnes velmi populární. Na trhu existují stovky značek drahých. Domácí léky, jako je kokosový olej, jsou ale o moc lepší, a hlavně levnější. Kokosový olej je poměrně levný a vydrží dlouho, pokud ho používáte výhradně na zuby. Lze jej použít ale i na jiné věci, jako jsou masky na vlasy či pleť.

Zdroj: Autor: kurhan / Shutterstock

Zubní nit

Správná péče o zuby není jen o čištění dvakrát denně. Pro dosažení nejlepších výsledků je používání zubní niti zásadní a mělo by se provádět po každém jídle. Nit odstraňuje ze zubů nečistoty a jídlo, které by mohly způsobit kaz.

Kokosový olej je poměrně levný a vydrží dlouho, pokud ho používáte výhradně na zuby.

Pijte více vody

Pro správnou ústní hygienu a silnější zuby může pomoci pít více vody. Sucho v ústech totiž může způsobit zubní kaz. Voda je skvělá pro odplavování zbylých kousků potravin a bakterií. Abyste dosáhli nejlepších výsledků, místo přímého polykání držte několik sekund doušek vody v ústech.

Zelený a černý čaj

Pokud pijete kávu, jistě víte, že ráda nechává na zubech skvrny. Vyměňte ji za zelený a černý čaj. Oba druhy obsahují polyfenoly, které jsou užitečné pro redukci škodlivých bakterií v ústech. Tak se nejenom zbavíte skvrn, ale také chráníte své dásně.

Kurkuma a černý pepř

Tato kombinace může znít divně, ale dokáže vaše zuby opravdu posílit. Smíchejte jednu čajovou lžičku prášku kurkumy a půl čajové lžičky černého pepře s trochou vody, a před čištěním jej vmasírujte do dásní. Protizánětlivé účinky zmírní bolest a otoky a také posílí vaše zuby.

A jak se staráte o své zuby vy?

Zdroj: