3 nejvíce závistivá znamení zvěrokruhu, na která je lepší si dávat pozor

3 nejvíce závistivá znamení zvěrokruhu, na která je lepší si dávat pozor
Každý v sobě občas máme trochu závisti. Někteří z nás však možná více než by chtěli. Místo toho, aby ostatním jejich úspěchy přáli, jsou zelení závistí a dumají nad tím, proč na jejich místě nemohli být oni sami. Samozřejmě i tuto vlastnost má v rukou astrologie. Patříte mezi závistivá znamení i vy?

Štír

Štíři závist a žárlivost prožívají velmi často. Ve většině případů to je kvůli jejich nejistotě a neschopnosti důvěřovat ostatním. Pořád se bojí, že před nimi ostatní něco skrývají. Většinou proto ostatním nezávidí jejich peníze a majetek, ale spíše vlastnosti, talenty a schopnosti, které sami nemají. Když je někdo bezstarostný a nebere si věci tak osobně, začnou žárlit, protože sami vše až moc řeší.

Závidět vám mohou i vaše vztahy a lidi, se kterými se setkáváte. Své emoce neumí moc dobře skrývat, a tak rozhodně poznáte, když vám budou něco závidět. Pokud to však nenecháte zajít až k žárlivosti, kdy Štíři umí být podlí a pomstychtiví, nemělo by dojít k ničemu vážnému.

Býk

Tvrdohlaví Býci se svou závist často ani nesnaží skrývat. Milují hezké věci a jsou materiálně založení, proto ostatním závidí věci, které ještě nemají. Může to být oblečení, auto, šperky, ale i ty nejmenší drobnosti, jako jídlo v restauraci, které vypadá lépe než to jejich. Své pocity neumí, podobně jako Štíři, příliš skrývat, a tak svou závist ostatním dávají často najevo a klidně jim přímo do obličeje řeknou, co si myslí.

Pocit závisti je však může také motivovat a dělá je velmi ambiciózními a soutěživými. To nemusí být vždy špatně, ale občas jich využijí jen k tomu, aby získali to samé, co lidé kolem nich.

Panna

Panny jsou hrdé na svou práci a život, který se snaží kvůli svému perfekcionismu dovádět k dokonalosti. Proto je může rozhodit, když vidí, že někdo je v něčem lepší než ony. Z míry je nejvíce vyvádí lidé s výjimečnějším životem nebo ti, kteří vypadají, že hravě zvládají úplně všechno. Úspěchy ostatních berou dost špatně, a tak se nezastaví, dokud nedosáhnou lepšího výsledku než oni.

Jejich závist mohou ještě zhoršit sociální sítě, na kterých každý vypadá dokonale a Panny si tak mohou připadat méněcenné. Přestože si to nechtějí přiznat, často soudí ostatní i sami sebe, což jejich závisti rozhodně napomáhá. Zkrátka nedokáží pochopit, jak někdo může být lepší než ony, když na sobě samy tak dlouho a pilně pracovaly.

Zdroje: