Zábavné hry a soutěže na dětskou narozeninovou oslavu

Zábavné hry a soutěže na dětskou narozeninovou oslavu
Na žádné oslavě nesmí chybět zábava, obzvlášť na té dětské. Velká část oslavy se většinou odehrává spontánně a děti si vymýšlí zábavu vlastní. Ale je vhodné mít připravených alespoň pár her pro zpestření programu.

Tanec s balónky

Připravte se, že tato hra je poněkud hlučná a plaché děti se mohou leknout. Hodí se spíše pro větší děti, které už nějaké ty lekačky zažily. Děti se rozdělí do dvojic, z nichž vždy jeden si přiváže nafouknutý balónek se stejně dlouhým provázkem k noze. Po spuštění hudby začnou všechny dvojice tančit. 

Pravidla: Dvojice se nesmí pustit, po celou dobu tančí společně.

Cíl: Tančit co nejdéle s nafouknutým balonkem a snažit se ostatním balonek prasknout.

Lovení bonbonů

Hra vhodná i pro nejmenší, odměna je totiž jistá. Připravíme si velkou kartonovou krabici, kterou pomalujeme nebo polepíme jako truhlu od pokladu. Nakoupíme oblíbené cukrovinky a bonbony, které zabalíme do lesklého papíru a ovážeme barevnou mašličkou. Každé dítě si bude z truhly pokladů lovit cukrovinky pomocí udičky vyrobené z klacíku, provázku a háku z šatního ramínka. Starším dětem můžeme disciplínu ztížit zavázáním očí.

Závod v oblékání

Děti se rozdělí do skupin, ideálně dvojic. Každá skupina má jeden kufr nebo koš se starším oblečením (počítejte s tím, že se oblečení může potrhat). Nastavíme stopky na předem dohodnutý čas a hru odstartujeme.

Pravidla: Děti se mohou oblékat samostatně nebo si ve dvojici pomáhat. Natržené nebo jinak znehodnocené oblečení se nepočítá. 

Cíl: Obléknout si ve dvojici co největší počet kousků oblečení.

Hledání pokladu

Jaká by to byla oslava bez hledání pokladu. Během oslavy nechte děti “náhodou” najít mapu k pokladu. Předem připravte trasu dle věku dětí. Trasu můžete zpestřit různými úkoly nebo může být úplně obyčejná. Záleží na vaší kreativitě. Cesta k pokladu by neměla být úplně přímočará. Poklad může být zakopán na zahradě, zahrabán v písku nebo zavěšen na stromě.

Co dát do pokladu: Dobroty nebo drobnosti, které jsou pro děti vzácné, lístky do kina nebo poukázku na společný výlet.