Největší workoholici zvěrokruhu, pro které je práce téměř závislostí. Najdete se v nich?

Největší workoholici zvěrokruhu, pro které je práce téměř závislostí. Najdete se v nich?
Všichni z nás musí občas práci obětovat více času, než by si přáli. Někteří se však pracovními povinnostmi zabývají natolik, že už jim nezbývá ani čas na soukromý život. Kdo patří mezi ty největší workoholiky podle znamení? Jste mezi nimi i vy?

Kozoroh

Kozorozi si rozhodně zaslouží hned první místo v seznamu. Jsou pracovití, trpěliví a mají velkou výdrž. Zvládnou tedy pracovat až do úplného extrému, i když vědí, že by se měli raději trochu vyspat. Peníze a životní jistoty jsou pro ně v životě hodně důležité, a tak práci dávají přednost před vším ostatním. Zároveň jsou ale pečliví a dochvilní, takže jsou také výbornými zaměstnanci. Jejich tvrdá práce se jim ale zpravidla vyplatí a bývají ve svém oboru velice úspěšní.

Panna

Organizované a perfekcionistické Panny jsou typickými workoholiky. Vše potřebují mít perfektní, a tak si raději vezmou pár hodin navíc, než aby nechali práci nedokončenou či odbytou. Se svými výkony jsou často nespokojené a mají na sebe hodně vysoké nároky. Právě to z nich však dělá výkonné pracovníky, kteří vše splní na jedničku. Často kvůli tomu ale mohou poučovat i své kolegy, když se jim zdá, že jejich práce není dostatečně perfektní, což vede jen k nepříjemným konfliktům. Občas by si tedy měly uvědomit, že stačí, když je práce udělána dobře. Vše nemusí a ani nemůže být úplně bez chybičky.

Beran

Tvrdohlaví Berani mají energii a odhodlání, které jsou k práci potřeba. Nechtějí nikoho zklamat, a tak se snaží, jak nejvíce to jde. Většinou si toho na sebe ale berou příliš a mají problémy s organizací času. Přesto se snaží všechny potěšit a často se tak zbytečně přemáhají. Je pro ně tedy důležité si stanovit priority, rozplánovat svůj čas a uvědomit si, že nemohou uspokojit všechny.

Štír

Štíři mají silnou vůli, takže když se rozhodnou, že něco udělají, nepřestanou, dokud toho nedosáhnou. Přes všechny problémy a komplikace svou práci vždy dokončí, ať už je to stojí cokoliv. Pokud tedy zrovna pracují na velkém projektu, je možné, že si ani nevezmou pauzu a budou pracovat od rána do večera. Práce je dokáže přímo nezdravě pohltit a umí proto být podráždění a naštvaní, jen když se je někdo pokusí vyrušit.

Býk

Býci sice milují luxus a nicnedělání, ale práce se také nebojí. Když už se do něčeho pustí, vědí, že to musí dotáhnout do konce a budou na tom pracovat tak dlouho, jak jen bude třeba. Na rozdíl od ostatních mají velkou trpělivost, takže když se jim zdá, že ještě potřebují pracovat, klidně tím stráví několik hodin navíc a v práci zůstanou jako poslední. Navíc jsou odhodlaní a tvrdohlaví, takže se málokdy vzdají něčeho, co si usmyslí.

Občas by si ale měli raději na chvíli odpočinout a vrátit se k práci později s novými nápady a jiným pohledem na věc.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.yourtango.com